Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

12. 07. 2018. 11:16   >>  11:03

MANIFESTACIJA

"Miris lipa i med" na Cetinju

Manifestacija "Miris lipa i med" održava se danas na Balšića pazaru na Cetinju.

Otvarajući manifestaciju gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan je istakao da je "Miris lipa i meda" svojevrstan omaž cetinjskim pčelarima i njihovom umijeću, koji već 22 godine sa svojim gostima slave jedno od najdivnijih čuda prirode - med.

"Proizvodimo med koji se po kvaliteti svrstava među najbolje u Evropi. Uz podsticajne mjere Vlade i resornog ministarstva možemo već sada govoriti o medu kao nacionalnom brendu", rekao je Kašćelan.

Predsjednik Udruženja pčelara Cetinja Mladen Bošković je kazao da učestvuje oko 40 izlagača iz Prijestonice, ostalih krajeva zemlje, ali i iz regiona.

"Zadovoljni smo odzivom i kao i svake godine naši pčelari su ponudili kvalitetan med. Ova godina je bila dobra za pčelare pa se prinosi kreću od 10 do 15 kilograma meda po košnici. Cijene meda se kreću od 10 do 12 eura", naveo je Bošković.

Dodijeljena je Zlatna plaketa za doprinos razvoju pčelarstava, a dobio je nekadašnji predsjednik Udruženja pčelara Cetinja Jovan Jovanović.

Manifestacija je dio programa "Ljeto u Prijestonici" koju organizuju Turistička organizacija Cetinja i lokalna uprava.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније