Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

09. 07. 2018. 17:56   >>  17:42

MIĆUNOVIĆ - MIHAJLOVIĆ

Zajednička podrška realizaciji strateških projekata

Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović razgovarao je danas sa srpskom ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović o zajedničkoj podršci infrastrukturnim projekatima.

Mihajlović je istakla da je za Srbiju prioritet izgradnja infrastrukture koja je povezuje sa susjedima.

"Pored izgradnje Koridora 11, koji će nas bolje povezati u drumskom saobraćaju, Srbija planira i nastavak rekonstrukcije barske pruge, kako bismo dobili i efikasniju željezničku vezu sa Crnom Gorom i Lukom Bar”, rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Mihajlović i Mićunović razgovarali su i o zaključivanju Memoranduma o saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između dvije zemlje, koji će omogućiti intenzivniju saradnju u vezi s realizacijom konkretnih projekata od strateške važnosti za obje zemlje.

"Koridor 11 je trenutno najveći infrastrukturni projekat u Crnoj Gori i jedan od najvećih u Srbiji, i logično je da između resornih ministarstava postoji sveobuhvatna saradnja, razmjena informacija i uzajamna podrška koja će omogućiti bržu realizaciju projekta", navela je Mihajlović, koja bi uskoro trebalo i da se sastane s ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore u Podgorici.

Kako je dodala, unapređenje saradnje u ovoj oblasti važno je i za sprovodjenje preporuka koje proizilaze iz Ugovora o Transportnoj zajednici i Agende povezivanja, a koje su važne za privredni rast i nesmetano kretanje ljudi i robe u regionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније