Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

09. 07. 2018. 07:16 >> 07:03

DO 21. JUNA

CRBC-u za autoput isplaćeno 406,7 miliona

Kompaniji China Road and Bridge Corporation (CRBC) je od 2015. godine, kada je počela gradnja autoputa Bar-Boljare, do 21. juna ukupno isplaćeno 406,71 milion eura, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz tog resora su kazali Dnevnim novinama da je od tog iznosa, Kinezima, kao glavnom izvođaču radova na prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo, iz sredstava kineske Exim banke izdvojeno 345,7 miliona eura.

"Za isti period, CRBC je iz budžeta dobila 61,01 milion eura, pri čemu se navedena sredstva odnose na troškove kredita", naveli su iz Ministarstva.

CRBC je od početka godine do 21. juna po osnovu gradnje auto-puta ukupno prihodovala 59,19 miliona eura.

"Iz sredstava kineske Exim Banke isplaćeno je 50,31 milion eura, dok je iz budžetskih sredstava izdvojeno 8,88 miliona eura”, navodi se u podacima Ministarstva.

Dinamika povlačenja sredstava iz budžeta, kako su objasnili, zavisi od realizacije aktivnosti koje se sprovode na terenu.

"Na kraju godine će se utvrditi da li su ukupno povučena sredstva u skladu sa Zakonom o budžetu za ovu godinu”, zaključili su u tom Vladinom resoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније