Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

08. 07. 2018. 20:21   >>  21:01 2

ULOŽIĆE 16 MILIONA

Žabljak - veliko gradilište

Na Žabljaku su u toku radovi na zaobilaznici na Savinom kuku. Pri kraju su radovi na tržnom centru u kojem će biti otvoreno 60 radnih mjesta. Djelimično iz lokalnog, a dijelom iz budžeta države, realizuju se i drugi infrastrukturni projekti.

Mitar Ostojić ima 72 godine. Pamti kaže Žabljak kroz različite faze. Sada grad ispod Durmitora po njegovom mišljenju u potpunosti ima jasan pravac razvoja.

"Poseban iskorak napravljen je u izgradnji infrastrukturnih objekata, putne infrastruktire, komunalne ifrastrukture. U svemu tome osjeća se napredak", kazao je Ostojić.

Ono što je ključno za Žabljak su nova radna mjesta. Najavljene investicije daju nadu da će se omladina zapošljavati a ne napuštati rodni kraj.

"Ova sredina je bogom dana za turističu privredu i poljoprivredu", kazao je Ostojić.

Za privrednika Raja Baranina investiciona klima u Žabljaku je dobra. Gostiju ima a svi radovi u gradu idu na ruku privrednom ambijentu.

"Na svakom koraku su nove zgrade, novi trotoari, nova rasvjeta. Mene najviše interesuje taj Ski centar. Tu se uradilo dosta poslova ali ih je ovo vrijeme stopiralo. Nadamo se svi da će proraditi taj vještački snijeg koji je trebao prije 20 - 30 godina da se napravi", kazao je Baranin.

Prvi čovjek grada Veselin Vukićević kaže da su građani imali priliku da ocijene rad lokalne uprave i učinili su to. Ovaj tim dobio je povjerenje da nastavi započeto.

"Žabljak je danas jedno veliko gradilište. Radimo i pristupni put na Savinom kuku, radimo parking, krenuo je projekat Vodovoda vrijedan 3,2 miliona eura. Za ovu godinu je predviđeno da 16 miliona eura bude uloženo u Žabljak", kazao je Vukićević.

Milica Stijepović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније