Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

02. 07. 2018. 10:48 >> 10:38
1

POTPISAN UGOVOR

Za energetsku efikasnost šest miliona

Ministar finansija, Darko Radunović i šef kancelarije Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Emanuel Salinas potpisali su Ugovor o zajmu za Drugi projekat energetske efikasnosti (MEEP2) u iznosu od šest miliona eura.

 

Sredstva će, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, biti iskorišćena za primjenu mjera energetske efikasnosti i poboljšanje uslova boravka u 18 zdravstvenih objekata i uspostaviće se održiv sistem finansiranja projekata energetske efikasnosti u zdravstvenom sektoru.

"Ministar Radunović je istakao da projekat MEEP 2 predstavlja nastavak saradnje između Svjetske banke i Crne Gore na polju unapređenja i poboljšanja energetske efikasnosti u javnim ustanovama. Takođe je naglasio da aranžman podrazumijeva povoljne uslove kreditiranja: rok dospijeća zajma je 15 godina i grejs period od 5 godina. Kamatna stopa na zajam jednaka je 6-mjesečnom EURIBOR-u uvećanom za fiksnu kamatnu maržu, koja se ne očekuje da bude veća od 0,85%. Otplata zajma vršila bi se polugodišnje u skladu sa definisanim planom otplate", navodi se u saopštenju.

Salinas je istakao da će, imajući u vidu opseg projekta, koristi od projekta imati 220.000 potencijalnih pacijenata i 2.000 članova osoblja.

Završetak projekta je predviđen do kraja 2023. godine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније