Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

29. 06. 2018. 20:02   >>  19:50

SKUP U BUDIMPEŠTI

Programi ZZZ dobili veoma dobru ocjenu

Programi Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) pod nazivom Osposobljavanje za rad kod poslodavca i Stop sivoj ekonomiji dobili su veoma dobru ocjenu na završnoj konferenciji projekta razmjene stručnog znanja za javne službe zapošljavanja Zapadnog Balkana.

Na skupu u Budimpešti, kojem su prisustvovali direktor ZZZ, Suljo Mustafić, šef Biroa rada Podgorica Aleksandar Rakočević i direktorica Direktorata za tržište rada, Edina Dešić, konstatovano je da ti programi u potpunosti korespondiraju sa programima koji se realizuju u zemljama EU.

Iz ZZZ je saopšteno da je posebnu pažnju privukao, i za evropske prilike vrlo inovativan, program Stop sivoj ekonomiji, koji se već treću godinu zaredom realizuje u Crnoj Gori.

Program, kako su kazali, ispunjava sve zacrtane ciljeve po pitanju zapošljavanja mladih, ali i po pitanju uticaja na smanjenje neformalne ekonomije.

“Takav način saradnje sa različitim institucijama pokazao se veoma dobrim i takav model će u budućnosti biti osnova za saradnju ZZZ sa mnogim institucijama koje su u mogućnosti, da kroz slične projekte, prihvate nezaposlene, omoguće im učenje i usavršavanje kroz rad, ali da i same na taj način jačaju kapacitete svojih institucija”, navodi se u saopštenju ZZZ.

U okviru projekta Promocija inkluzivnih tržišta rada na Zapadnom Balkanu, koji finansira Austrijska agencija za razvoj, na završnoj konferenciji su predstavljeni izvještaji i preporuke kreatorima politika u javnim službama zapošljavanja.

Program, realizovan od jula prošle godine do juna ove, inspirisan je evropskim programom međusobnog učenja i razmjenom stručnog znanja, a u organizaciji Međunarodne organizacije rada (MOR).

“U toku projekta, predstavnici javnih službi zapošljavanja Zapadnog Balkana bili su u prilici da prezentuju programe i mjere aktivne politike zapošljavanja koji su namijenjeni ciljnim grupama koje su najudaljenije od tržišta rada”, navodi se u saopštenju.

Tokom konferencije najavljena je posjeta delegacije MOR-a Crnoj Gori, kako i nastavak projekta u cilju unaprijeđenja uslova na tržištu rada zemalja Zapadnog Balkana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније