Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R. [ Mina ]

25. 06. 2018. 11:09   >>  10:57

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ AA

DRI: Uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Albanske alternative (AA) za prošlu godinu i uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti.

DRI je danas objavila izvještaj o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja AA za prošlu godinu.

„Kolegijum u sastavu senatora Nikola Kovačević i Zoran Jelić, izražava pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj AA za prošlu godinu i uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti“, saopšteno je iz DRI.

Finansijskom revizijom je, kako se navodi, utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj AA u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja.

Ističe se da je revizijom pravilnosti utvrđeno da partija nije sve finansijske i druge radnje uskladio sa zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju.

„Neusklađenost se odnosi na nedosljednu primjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja (član 13), Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica (član 46) i Zakona o obligacionim odnosima (član 669)“, kaže se u saopštenju.

Iz DRI su rekli da je na izražavanje uslovnog mišljenja uticalo to što je subjekt revizije nerealno planirao prihode i rashode za ovu godinu, ostvario veće troškove izborne kampanje od limita utvrđenog Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

AA je, kako se dodaje, prilikom isplate naknada obračunao poreske obaveze, ali dio istih nije isplatio, a prezentirani ugovori o djelu ne sadrže formalno pravne elemente.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja je takođe provjerena realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji za 2016. godinu.

„Utvrđeno je da AA nije realizovala dvije preporuke, dok je jednu realizovala djelimično“, saopšteno je iz DRI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније