Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

25. 06. 2018. 07:14   >>  07:03 2

BANKARI I GRAĐEVINARI

Poziv za 1.000+ kasni zbog pregovora

Javni poziv za građane za učešće u projektu Hiljadu plus biće objavljen u prvoj polovini jula, a razlog kašnjenja poziva su pregovori sa bankarskim i građevinskim sektorom, ali i drugim subjektima koji su dio projekta, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

 

Cilj je, kako su objasnili, obezbjeđivanje najpovoljnijih uslova na tržištu kada je riječ o dugoročnim kreditima.

“Sada, kada su svi pregovori završeni, stekli su se uslovi za raspisivanje javnog poziva koji će biti objavljen u prvoj polovini jula, a građani će moći da predaju zahtjeve u jednoj od pet komercijalnih banaka koje učestvuju u projektu i to Societe Generale Montenegro, NLB, Crnogorskoj komercijalnoj banci, Erste i Lovćen banci”, kazali su Dnevnim novinama iz MORT-a.

Treća faza Projekta rješavanja stambenih potreba građana po povoljnim uslovima nastavak je prethodna dva projekta Hiljadu plus koji su realizovani od 2010. do 2011. i od 2015. do 2017. godine u saradnji i kroz kreditni aranžman sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB).

U prethodne dvije faze projekta 809 domaćinstva, tačnije 2.149 građana, riješili su stambeno pitanje.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније