Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

16. 06. 2018. 12:23 >> 12:11
2

U ODNOSU NA 2017.

MA u plusu, raste i broj putnika

Nacionalna aviokompanija "Montenegroaerlines", ostvarila je za 1,25 miliona eura bolji poslovni rezultat, nego u istom periodu prošle godine, saopštio je pomoćnik komercijalonog direktora Dejan Pižurica.

To je ujedno najbolji zabilježeni rezultat u posljednjih pet godine. Naime, za prve dvije sedmice juna prevezeno gotovo 32.000 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je za 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

"Porast bilježimo i u redovnom i u čarter saobraćaju. MA je u prve dvije sedmica juna, na 15 destinacija, u redovnom saobraćaju prevezao 27.784, što je 2.500 putnika u odnosu na isti period prošle godine", rekao je Pižurica za Radio Crne Gore.

Najveći rast putnika bilježi se na letovima ka Moskvi, Sankt Petersburgu i Frankufurtu.

Kad je riječ o čarter linijama, Pižurica je rekao da MA prevezao 2.591 putnika, što je za 1.688 više u odnosu na isti period prošle godine.

Na novim linijama za Lajpcig i Minhen, od 3. maja do danas prevezeno je 3.370 putnika.

"Ovaj podatak pokazuje opravdanost otvaranja ove dvije linije i njihovu perspektivu", kaže Pižurica.

On je saopštio da je za četiri mjeseca "visoke sezone", to jest od početka juna do kraja septembra prevezeno 370 hiljada putnika.

Iz kompanije su demantovali pisanje medija o kvaru naša dva aviona, naglašavaju da su sve letjelice operativne, a da su kašnjenja uslovljena štrajkom u Lionu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније