Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

14. 06. 2018. 07:42 >> 07:32

UOČI SEZONE

"Sve veći haos u auto-taksi prevozu"

Haos u auto-taksi prevozu je sve veći kako se bliži turistička sezona, ocijenio je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore, Borislav Pavlović i dodao da je uzrok toga ignorisanje njihovih problema od nadležnih organa.


Pavlović se ponovo obratio premijeru Dušku Markoviću i poručio da više ne mogu da čekaju, te da je uzrok toga upravo ignorisanje njihovih problema, a naročito nerada lokalnih uprava. 

On je naveo da do sada nije realizovan dogovor da se formira radna grupa, koja bi rješavala dugogodišnje nagomilane probleme u auto-taksi prevozu. Na ovaj način, kako je dodao, problemi su samo produbljeni, a sezona se bliži i ne nazire se rješenje.

“Ne možemo reći da je do sada urađeno nešto pozitivno ili negativno, ali reakcija je neophodna, jer su veliki problemi u ovoj branši i to se mora rješavati. Premijer je rekao da će biti formirana radna grupa, pozivajući na strpljenje, ali problemi su toliko veliki da nemamo mnogo strpljenja”, kazao je Pavlović Dnevnim novinama.

Poreska uprava (PU) je, kako je kazao, obavezala privredna društva na korišćenje fiskalnih registar kasa, koja su 12 godina tako radila, ali da je Ministarstvo finansija to blokiralo iz samo njima znanih razloga. 

Ministarstvo saobraćaja i PU su, kako je kazao, pokazali korektnost u razgovorima. Ipak, filijale poreskih uprava ne rade posao kako treba.

“Imam 1,27 hiljada eura zaduženja poreza, dok kolega u Podgorici ili nekim drugim gradovima ima 650 eura, a oporezovani smo isto, jer smo 'paušalci'. Nedavno smo, kolege i ja, dobili kaznu od hiljadu eura, jer nijesmo platili akontaciju poreza u iznosu od 80 eura. Najgore je što one, koji godinama pljačkaju državu, radeći nelegalno, niko ne kažnjava”, naveo je Pavlović.

Problem je evidentan i u glavnom gradu gdje privredna društva sa više od 50 vozila imaju svega jednog zaposlenog radnika zvanično, a da, kako kaže Pavlović, niko ne reaguje na takav podatak, navodeći da je jasno da je tu u pitanju milionska utaja poreza.

On je dodao da se u glavnom gradu izdaju i švercovane TX tablice, te da se na ulicama čak mogu vidjeti i TXA tablice, što je suprotno donesenom zakonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније