Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

11. 06. 2018. 11:27 >> 11:25

DRI

Diplomatska predstavništava da usklade poslovanje

Državna revizorska institucija (DRI) dala je uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja crnogorskih diplomatskih predstavništava u Austriji, Grčkoj i Hrvatskoj i Stalne misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama (UN), OEBS-u i drugim međunarodnim organizacijama.

DRI je objavila Izvještaj o reviziji pravilnosti poslovanja Ambasade Crne Gore u Austriji, Grčkoj i Hrvatskoj i Stalne misije Crne Gore pri UN, OEBS i drugim međunarodnim organizacijama u Beču za prošlu godinu.

Revizijom je revidirano finansijsko poslovanje ambasada i Stalne misije Crne Gore pri međunarodnim organizacijama, a obuhvaćene su i aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova koje se odnose na poslovanje navedenih predstavništava.

„Nadležni Kolegijum u sastavu senatora Nikole Kovačevića i Zorana Jelića izražava uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja revidiranih diplomatskih predstavništava sa propisima i uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja Ministarstva sa navedenim propisima, u dijelu koji se odnosi na revidirana diplomatska predstavništva“, saopšteno je iz DRI.

Revizijom pravilnosti finansijsko-materijalnog poslovanja revidiranih diplomatskih predstavništva, kako se navodi, utvrđene su neusklađenosti poslovanja sa uredbama o naknadi troškova zaposlenih u javnom sektoru, o sprovođenju postupaka javnih nabavki za diplomatsko konzularna predstavništva, o načinu vođenja evidencije pokretnih i nepokretnih stvari i o popisu stvari u državnoj svojini.

Poslovanje nije usklađeno ni sa Uredbom o kancelarijskom poslovanju organa državne uprave, Pravilnikom o jedinstvenoj klasifikaciji računa za budžet Crne Gore i budžete opština, kao i sa internim aktima Ministarstva kojim je uređeno poslovanje DKP-a.

DRI je revizijom pravilnosti finansijskih i drugih radnji Ministarstva vanjskih poslova, koje se odnose na poslovanje revidiranih diplomatskih predstavništava, utvrdila neusklađenosti sa zakonima o vanjskim poslovima, o državnoj imovini, uredbama o načinu vođenja evidencije pokretnih i nepokretnih stvari i o popisu stvari u državnoj svojini.

Utvrđena je neuskađenost i sa Uredbom o posebnom dodatku na osnovnu zaradu, posebnim naknadama troškova i drugih primanjima za vrijeme rada u diplomatsko konzularnim predstavništvima, Pravilnikom o jedinstvenoj klasifikaciji računa za budžet Crne Gore i budžete opština, kao i sa internim aktima i procedurama Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније