Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

11. 06. 2018. 10:50 >> 10:43
5

NURKOVIĆ KINEZIMA

Povećati broj radnika i opreme, poštovati rokove

Prva dionica autoputa Smokovac-Uvač-Mateševo, biće završena na ugovoreni način i u ugovorenom roku, saopštili su predstavnici CRBC-a tokom sastanka sa ministrom saobraćaja Osmanom Nurkovićem u Kini.

Nurković je istakao da je zadovoljan kvalitetom izvedenih radova, koji su po najvišim evropskim standardima, ali je insistirao da centrala CRBC-a pruži veću podršku preduzeću koje izvodi radove na autoputu u Crnoj Gori, kako sa povećanjem broja radnika i opreme, tako i logistikom u drugim segmentima, kako ne bi došlo do pomijeranja ugovorenih rokova.

Resorni ministar je insistirao da CRBC u najkraćem roku završi preostale obaveze oko izrade projektne dokumentacije za priključni put i naplatnu rampu Smokovac, trajno napajanje strujom i vodosnadbijevanje, kako bi započeli razgovore oko rješavanja ovih pitanja, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Predsjednik CRBC-a, Lu San je iznio uvjeravanja da će pružiti punu podršku za uspješnu realizaciju, ovog, kako za Crnu Goru, tako i za njihovu kompaniju izuzetno važnog objekta.

On je saopštio da je autoput na vrhu prioriteta komapnije, jer predstavlja referencu za evropsko tržište, kako u pogledu postizanja standarda, tako i u pogledu poštovanja ugovorenih obaveza.

Nurković i Lu San su zajednički konstatovali da je prva dionica autoputa test za obje strane, da li će i pod kojim uslovima nastaviti saradnju i na drugim dionicama autoputa Bar-Boljare.

Tokom posjete Kini, Ministar Nurković i savjetnik Vladimir Beratović su iskoristili priliku da obiđu najduži most na svijetu, Zhuhai-Makao most, preko mora, dužine 55 km, sa tunelom ispod mora dužine oko šest kilometara.

Most je najvećim dijelom sagradila CCCC, majka kompanija CRBC-a.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније