Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

09. 06. 2018. 09:59 >> 09:49
1

PRIHOD BUDŽETA

Od akciza na mineralna ulja i goriva 43,42 miliona

Država je u prva četiri mjeseca ove godine od akciza na mineralna ulja i goriva prihodovala 43,42 miliona eura, tri miliona eura više u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Uprave carina.

"Bruto naplata akciza na mineralna ulja i goriva u periodu od januara do kraja aprila iznosila je 43,42 miliona eura, u odnosu na 40,2 miliona eura u prva četiri prošlogodišnja mjeseca", rekli su Vijestima iz Uprave carina.

Bruto naplata akciza na mineralna ulja i goriva u prošloj godini iznosila je 157,28 miliona eura i povćana je za trećinu u odnosu na 2016. godinu, kada je naplaćeno 122 miliona eura.

Predsjedništvo Socijalnog savjeta u utorak je odlučilo da se ne saziva hitna sjednica tog tijela, na kojoj bi se raspravljalo o rastu cijena goriva, što je tražila Unija slobodnih sindikata, već da se od ministarstava ekonomije i finansija traže podaci o cijenama i dažbinama na gorivo, kako bi se o tome raspravljalo na nekoj od narednih sjednica.

Generalna sekretarka Unije poslodavaca (UPCG), Suzana Radulović, rekla je da ministarstva treba da odgovore da li je bilo predviđeno ovakvo povećanje prihoda po osnovu poreza na dodatu vrijednost (PDV), akciza i ostalih taksi i naknada i kakvi su pokazatelji Vlade za skoro pola godine.

Ona je ocijenila da rast cijena goriva ide na štetu privrede i građana.

"Da vidimo koliko je Vlada prihodovala od tog rasta, i da li je to razlog zašto oni kažu, konkretno iz Ministarstva ekonomije, da ne mogu uticati na cijene", rekla je Radulović.

Naredni obračun cijena goriva je u ponedjeljak.

"Ako bude novo povećanje cijena, predlog je da se zakaže nova sjednica Predsjedništva, koja će to da analizira i da se zakaže hitna sjednica Socijalnog savjeta", zaključila je Radulović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније