Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business; B.V.

09. 06. 2018. 07:30 >> 07:29

PODACI CBCG

Firme prijavile 11,6 miliona eura u inostranstvu

Domaće kompanije na računima u inostranstvu na kraju prošle godine imala su 11,6 miliona eura, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

 

Iz CBCG su se ogradili da je to podatak koji su dostavile same kompanije.

“Podatak je baziran na izvještajima koje su dostavila rezidentne kompanije”, kazali su Pobjedi iz CBCG.

Kako piše list, i dalje je tajna koliko građani Crne Gore imaju na računima u inostrastvu, jer po zakonu to nijesu dužni nikom da prijavljuju.

Iz CBCG su objasnili da su kompanije dužne da prijavljuju svoj konto na računima u inostranstvu na osnovu Odluke o vođenju posebne evidencije o tekućim i kapitalnim poslovima sa inostranstvom.

“One su dužne da dostavljaju podatake o tim poslovima, a za potrebe izrade statistike platnog bilansa. Rezidenti odnosno preduzeća u Crnoj Gori dužna su da CBCG dostave podatke o stanju i prometu na svojim računima u inostranstvu”, dodali su iz CBCG.

Nema, međutim, ni podatka koliko strane kompanije koje posluju u Crnoj Gori imaju novca na računima u inostranstvu.

“CBCG ne posjeduje podatak koliko nerezidenti, koji posluju u Crnoj Gori, imaju sredstava na svojim računima u inostranstvu”, dodali su iz CBCG.

Prema posljednjim podacima CBCG sa kraja aprila ove godine ukupni depoziti su blizu 3,3 milijarde eura.

Iz CBCG su saopštili da je to istorijski nivo i znak povjerenja i građana i privrede u bankarski sektor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније