Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

07. 06. 2018. 19:26 >> 19:31

VLADINA STRATEGIJA

Za regionalni razvoj skoro 800 miliona eura

Za nastavak izgradnje auto-puta Bar-Boljare, dionica Smokovac-Mataševo, u 2018. godini biće utrošeno 199.273.000 eura, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je danas donijela Akcioni plan za sprovođenje Strategije regionalnog razvoja Crne Gore za period 2014-2020. godina, za 2018. godinu.

“Za sprovođenje Strategije u 2018. godini planirana su ulaganja ukupne vrijednosti od 794.891.344 eura. U strukturi izvora finansiranja dominantna su sredstva državnog budžeta – 41 odsto”, saopšteno je iz Vlade.

Plan je baziran na tri ključna prioriteta razvoja na nacionalnom nivou, koji su definisani Strategijom - postizanje pametnog, održivog i inkluzivnog rasta, koji su dalje organizovani kroz sektorski pristup.

Za svaku prioritetnu oblast, na nivou sva tri regiona, definisane su mjere koje sadrže konkretne aktivnosti, programe i projekte potrebne za ostvarivanje Strategije regionalnog razvoja u datoj oblasti.

“Od planiranih ulaganja za Sjeverni region je opredijeljeno 418,9 miliona eura (53 odsto), za Središnji region 193,4 miliona (24 odsto) i za Primorski region oko 182,5 miliona eura (23 odsto)”, saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније