Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

07. 06. 2018. 20:41   >>  20:34

DON DON

Otvorena pekara u Danilovgradu

Regionalni lider u pekarskoj industriji, slovenačka kompanija Don Don počela je proizvodnju hljeba i peciva u svom prvom pogonu u Crnoj Gori.

Iz kompanije je saopšteno da je u novi pogon u Danilovgradu, u kojem će posao dobiti oko 50 radnika, uloženo više od dva miliona eura. U njemu će se dnevno proizvoditi 30 tona proizvoda, odnosno različitih vrsta hljeba i peciva, koji će se iz fabrike u distribuirati na cijeloj teritoriji Crne Gore.

Direktor Don Don grupe, Aleš Mozetič, saopštio je da je Crna Gora za tu kompaniju važno tržište i kruna poslovanja u čitavoj regiji.

"Iako postoje standardi proizvodnje kojih se pridržavamo na svim teritorijama na kojima poslujemo, svako tržište je specifično. Upravo zato je asortiman proizvoda koji ćemo ponuditi crnogorskim potrošačima, prilagođen njihovim potrebama i navikama. Na policama najvećih trgovačkih lanaca već danas možete pronaći somune, razne vrste upakovanih i svježih peciva, kao i krofne po kojima je Don Don poznat već dvije decenije", rekao je Mozetić.

On je naveo da kompanija ne pravi kompromise kada je u pitanju kvalitet, bez obzira na širenje tržišta, razvoja asortimana i proizvodnje.

"Siguran sam će se to brzo prepoznati na tržištu i da će naši proizvodi brzo osvojiti povjerenje i najprobirljivijih kupaca", kazao je Mozetič.

Predsjednik Opštine Danilovgrad, Branislav Đuranović, saopštio je da ga raduje što investitori prepoznaju pogodnosti za poslovanje i razvoj pekarske industrije u Crnoj Gori.

"Don Don je ozbiljan investitor koji radi prema najsavremenijim standardima i otvara nova radna mjesta, što je jedan od prioriteta za dalji razvoj Danilovgrada. Oblast proizvodnje hrane ima ogroman potencijal razvoja u budućnosti, a naša opština posjeduje značajne razvojne resurse u toj grani privrede", rekao je Đuranović.

On je dodao da će planirani asortiman proizvoda dodatno obogatiti crnogorsko tržište, kako kroz ponudu građanima, tako i sve većem broju turista.

Don Don u fabrici u Danilovgradu dnevno proizvodi tri vrste svježeg bijelog hljeba - manastirski i miješano ražani hljeb produžene svježine, rezani pakovani hljeb, svježa peciva, krofne i somun, kao i tri vrste pakovanog hljeba.

Kompanija je u Crnoj Gori prisutna već desetak godina, prije svega asortimanom smrznutog peciva i polugotovih proizvoda, a od prošle godine i tostom Tvojih 5 minuta.

Iz kompanije su najavili da će se otvaranjem novog pogona postojeći asortiman proširiti, pa će potrošačima niti ponuđena čitava paleta novih proizvoda i svježih peciva.

Don Don je 1994. godine počeo da radi kao mala pekara u Sloveniji, a danas je vodeća pekarska industrija u regionu. Kompanija posluje u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Hrvatskoj, a u planu je širenje na tržišta Rumunije i Albanije.

"Strategija kompanije temelji se na rastu i industrijalizaciji, čime će moći da konkuriše većim međunarodnim pekarskim proizvođačima. Od 2008. godine kada je počela širenje van Slovenije, kupovinom pekare u Pudarcima pored Beograda, Don Don je uložio oko 60 miliona eura u unaprijeđenje proizvodnje, proširenje asortimana i recepture, edukaciju zaposlenih i otvaranje novih radnih mjesta", objašnjeno je iz kompanije.

Don Don je proširio poslovanje na cio region, tako da zajedno sa proizvodnjom u Sloveniji, ima oko dvije hiljade zaposlenih i ostvaruje oko 90 miliona eura godišnjeg prometa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније