Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

05. 06. 2018. 16:42   >>  16:34

PROJEKAT OTPADNIH VODA

Opština Budva isplaćuje kompaniju "WTE"

Budvanska opština isplatila je 6.5 miliona eura kompaniji "WTE" za projekat izgradnje prečišćavanja otpadnih voda, kako bi izbjegli aktiviranje garancije od oko 30 miliona. U naredna tri mjeseca biće urađena supervizija projekta, a do kraja godine isplaćena dugovanja "WTE" za stvarno izvedene radove. Predsjednik Opštine Dragan Krapović je kazao da je sporno devet miliona eura.

Nakon sastanka predstavnika Opštine Budva, Vlade, kompanije "WTE" i ambasadora Njemačke i Austrije odlučeno je da se "WTE"-u isplati 6,5 miliona eura i time zaustavi aktiviranje garancije vrijedne 30 miliona eura.

Opština Budva je polovinu novca pozajmila od vlade.

"Time smo stavili do znanja da ne bježimo od obaveza, ali samo što je realno urađeno i izvedeno na terenu", istakao je Krapović.

Dogovoreno je da budvanska opstina u roku od tri mjeseca uradi superviziju projekta. Takođe i da do kraja godine isplati obaveze prema "WTE"-u, ali i pozajmicu Vladi iz kredita od međunarodnih finansijskih institucija i banaka.

"Uradićemo superviziju projekta, u skladu s jedinačnim cijenama iz ugovora nije potvrđeno devet miliona eura, kao i tri miliona koja su predmet pažnje Specijalnog državnog tužilaštva", poručio je Krapović.

Kroz istragu SDT-a i sporazumno priznanje krivice utvrđeno je da je tri miliona nezakonito izvučeno iz projekta.

"Opština Budva neće plaćati ono što je neko nezakonito pribavio za sebe. Za taj iznos Budva neće plaćati ništa njemačkoj firmi", naglasio je advokat Goran Rodić.

Umjesto 6-7 miliona eura godisnje Opština Budva moći ce da servisira realni iznos dugovanja,kaze krapovic,kao i da pocne realizaciju projekta u drugim djelovima grada.wte se povlaci uz obavezu da obuci kadar za upravljanje postrojenjem.

Kristina Pavićević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније