Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 06. 2018. 11:05   >>  10:58

U SUBOTICI

Golubović nagrađen za unapređene prekogranične saradnje

Predsjedniku Privredne komore Crne Gore, Vlastimiru Goluboviću, uručena je nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za unapređenje prekogranične saradnje na Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede i turizma u Subotici.

"U obrazloženju nagrade se navodi da predsjednik Golubović više od 20 godina, aktivnim radom u organima Komore, najprije kao predjsednik Odbora za trgovinu, a zatim u dva mandata sa pozicije predsjednika Skupštine, kao i kroz sopstveni biznis, radi na unapređenju privrednih veza u regionu, a posebno sa Vojvodinom", kazali su iz PKCG.

Priznanje nosi naziv "Kapetan Miša Anastasijević", po uglednom trgovcu, dobrotvoru i zadužbinaru, pioniru srpskog preduzetništva iz 19. vijeka i dodjeljuje se već 18 godina. Priznanja su uručena najuspješnijim preduzećima, institucijama i pojedincima.

"Privredna komora Crne Gore uspješno baštini regionalnu saradnju doprinoseći eurointegracionim procesima na Zapadnom Balkanu, a Golubović je u relativno kratkom periodu od preuzimanja dužnosti predsjednika Komore pokazao posvećenost očuvanju ove uloge", kazali su iz PKCG.

Nakon petogodišnje pauze crnogorski privrednici su, u organizaciji Privredne komore, nastupili zajednički na jedinstvenom štandu Novosadskog sajma.

"Najznačajnije aktivnosti koje su realizovane u ovom periodu odnose se na organizovanje poslovnog foruma u Novom Sadu i davanje doprinosa na unapređenju saradnje između Ministarstva finansija Srbije, odnosno Uprave za slobodne zone sa crnogorskim državnim organima i privrednicima", navodi se u saopštenju.

Organizatori svečanosti su Media Invent, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Beogradu, Privredna komora Srbije i RTV Vojvodina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније