Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 05. 2018. 12:13 >> 12:07

RADUNOVIČ PORUČIO

Dobrosusjedski odnosi ključni za razvoj

Dobrosusjedski odnosi ključni su za ekonomski i infrastrukturni razvoj i evropske integracije, naglasio je ministar finansija, Darko Radunović i iskazao uvjerenje da je pomenuto cilj svih država Zapadnog Balkana.

Radunović je otvorio XI Regionalnu konferenciju o katastru i infrastrukturi prostornih podataka koja se održava danas i sjutra u hotelu Splendid u Bečićima, u organizaciji Uprave za nekretnine i Ministarstva finansija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Radunović je istakao da je Crna Gora kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim procesima i posvećena je stabilnosti i prosperitetu, kao i jačanju institucionlnih veza sa EU prvenstveno kroz snažnije povezivanje sa zemljama regiona.

"Dobrosusjedski odnosi ključni su za ekonomski i infrastrukturni razvoj i evropske integracije", naglasio je Radunović i iskazao uvjerenje da je pomenuto cilj svih država Zapadnog Balkana.

Kako dodaju, ministar je ukazao da je današnji događaj prilika da se kroz konstruktivan dijalog zajednički doprinese ubrzanju reformi i implementaciji visokih standarda u procesu Evropskih integracija i izrazio zadovoljstvo radom Uprave za nekretnine koja kroz organizaciju konferencije, kontinuirano daje svoj puni doprinos očuvanju i unapređenju dobrosusjedskih odnosa.

"Radunović je istakao zadovoljstvo što je Crna Gora ove godine domaćin ovog važnog međunarodnog događaja, koji doprinosi razmjeni znanja i podstiče međusobno povezivanje zemalja regiona kroz razmjenu iskustava i dobre prakse u oblasti katastra i infrastrukture prostornih podataka", navodi se u saopštenju.

Radni dio konferencije započet je prezentacijama Uprave za nekretnine, kao i institucija Slovenije, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Albanije i Bugarske. Drugog dana konferencije će biti predstavljeni regionalni i međunarodni projekti i biće organizovane diskusije na temu međunarodne i regionalne saradnje kao i vizije razvoja katastarsko – kartografskih institucija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније