Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 05. 2018. 18:30 >> 18:20

ODOBRILI 71 ODSTO ZAHTJEVA

IRF plasirao 175 miliona kredita

Investiciono - razvojni fond je, u prošloj godini plasirao 175,6 miliona eura kredita. Od 574 zahtjeva za kredit, ta institucija je odobrila 407, ili 71 odsto.

Predsjednik Odbora direktora Investicionio-razvojnog fonda Crne Gore Zoran Vukčević predstavio je na konferenciji za medije Izvještaj o radu Investicionio-razvojnog fonda Crne Gore za 2017. godinu s finansijskim iskazima i Izvještajem nezavisnog revizora, koji je Vlada danas usvojila.

On je naveo da je IRF u 2017. godini ukupno plasirao 175,6 miliona eura, što je 46 odsto više od planiranog, a 38 odsto više u odnosu na 2016. godinu. Tokom 2017. godine IRF je od 574 zahtjeva za kredit odobrio 407 ili oko 71 odsto.

Pod posebnom pažnjom su, kako je kazao, prioritetni sektori razvoja - turizam, poljoprivreda, generalno proizvodnja, kao i ravnomjerni regionalni razvoj.

U tom smislu, prema manje razvijenim opštinama plasirano je preko 64 miliona eura. Kako je istakao, značajno je unaprijeđena kreditna aktivnost i sa aspekta direktnog plasmana:

"Mi smo tokom 2017. godine od ukupnog broja plasmana, 85 odsto direktno plasirali. Dakle, značajna porast i u odnosu na 2016. godinu, kada je taj procenat bio 71 odsto", naveo je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније