Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

19. 05. 2018. 14:43   >>  14:36

OSNIVAČI SAOPŠTILI

MEBAN promoviše "anđeosko investiranje"

Crnogorska mreža biznis anđela (MEBAN) je osnovana kao promocija koncepta anđeoskog investiranja“, odnosno investiranja ostvarenih preduzetnika u nove preduzetnike i preduzetničke projekte u najranijoj fazi, saopšteno je iz te organizacije.

"Ideja za osnivanjem Crnogorske mreže biznis anđela je proizvod preduzetničko-projektnih aktivnosti osnivača i njihovih partnera i saradnika. Tokom rada na preduzetničkim projektima uočila se i potreba značajnijeg umrežavanja preduzetnika, investitora i budućih preduzetnika u cilju smanjivanja jaza između ideja i dostupnog kapitala (finansijskog, intelektualnog)", istakli su iz MEBAN-a.

Kako su naglasili, podršku osnivanju i radu pružili su različiti akteri ekonomskog i preduzetničkog života poput većine udruženja poslodavaca, renomiranih kompanija, banaka i preduzetnika, akademskih institucija, strukovnih i profesionalnih udruženja i institucija.

"Pored toga, značajnu podršku u radu MEBAN ima i od međunarodnih institucija čiji je član kao što su EBAN (Evropska mreža biznis anđela) kao najstarija i najaktivnija evropska institucija ovog tipa i GBAN (Globalna mreža biznis anđela). U obije navedene institucije MEBAN je punopravan član i ima svog predstavnika sa pravom glasa u Skupštini EBAN-a. Predstavnik MEBAN-a je i član EBAN Komiteta za Jugoistočnu Evropu. Podršku radu MEBAN-u pruža i WBAF (Svjetski investicioni forum biznis anđela) čiji je predstavnik za Crnu Goru i jedan od osnivača MEBAN-a. Upravo sa EBAN-om, GBAN-om i posebno WBAF-om i se planiraju različiti edukativno-investicioni događaji", kazali su iz te organizacije.

Osnivači smatraju da je kreiranje organizacije takvog profila kao i učešće preduzetnika, investitora i biznismena poseban oblik društvene odgovornosti.

"Najznačajni aspekt društvene odgovornosti se ogleda u započinjanju procesa stvaranja i edukacije biznis anđela kao i edukacije javnosti i budućih preduzetnika. Na ovaj način se direktno utiče na kreiranje novih radnih mjesta i smanjivanje nezaposlenosti kao i kreiranje novih proizvoda i usluga. Najnovija podrška MEBAN-a preduzetničkim projektima je bila na VIII Berzi preduzetničkih ideja održanoj na Dan pobjede odnosno Dan Evrope 9.maja na UDG-u. Investicije su iznosile po 2000 eura za projekte Treasure Hunt of Montenegro i Touristico i uključuju i učešće i predstavljanje firmi na Take Invest Summit 2019 u Istanbulu", saopštili su iz MEBAN-a.

Za predsjednika MEBAN-a izabrana je Milica Vukotić, koja je i jedan od osnivača mreže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније