Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

18. 05. 2018. 18:00   >>  17:56

PRVA TRI MJESECA 2018.

Bolji rezultat MA 1,25 miliona eura

Poslovni rezultat Montenegro Erlajnsa (MA) u prvom ovogodišnjem kvartalu bolji je u odnosu na prošlu godinu 1,25 miliona eura i najbolji za taj period u posljednjih pet godina, saopštio je njegov izvršni direktor, Živko Banjević.

„Ostvareni poslovni rezultat je u skladu sa biznis planom. Kompanija je za ovaj period ispunila sve ugovorene, finansijske, zakonske i ostale obaveze“, rekao je Banjević na sjednici Odbora direktora MA, na kojoj je usvojen izvještaj o poslovanju za prvi kvarta.

On je dodao ostvareni rezultati pokazuju da se trend oporavka i pozitivnog poslovanja kompanije, nakon prošle godine, nastavlja i u ovoj.

Odbor direktora usvojio je usvojio izvještaj uz konstataciju da je kompanija u ovoj godini nastavila plan finansijske konsolidacije i sveukupne optimizacije poslovanja, sa akcentom na inteziviranju komercijalnih aktivnosti i definisanju tržišne pozicije kompanije.

“Sa takvim pristupom poslovanju, uz podršku osnivača i uz napore upravljačkih i rukovodećih struktura, zaposlenih i svih segmenata koji utiču na poslovanje, ostvaren je odličan poslovni rezultat i nastavlja da se ostvaruje zahtjevan biznis plan za ovu godinu”, navodi se u saopštenju MA.

Nacionalni avioprevoznik je u prvom kvartalu prevezao ukupno 84 hiljade putnika u redovnom, čarter i kod šer saobraćaju. Tokom aprila prevezeno je ukupno 38,48 hiljada putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, što je 2,1 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Pozitivan trend u komercijalnom poslovanju tokom prethodna četiri mjeseca nastavio se i u maju. MA je za 15 dana maja prevezao ukupno 24,6 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 26 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Iz kompanije su saopštili da je stanje bukinga do kraja maja i za ljetnju sezonu i do 20 odsto bolje u odnosu na prošlu godinu i predstavlja pokazatelj na osnovu kog se može zaključiti da predstoji uspješna sezona.

„To će se pozitivno odraziti i na prihode u crnogorskoj turističkoj privredi. U periodu od 1. juna do 1. oktobra, MA planira da preveze i do 360 hiljada putnika, povezujući Crnu Goru sa 30 destinacija u 15 država“, navodi se u saopštenju.

U kompaniji smatraju da rezultati koje postiže MA govore u prilog tome da je crnogorska nacionalna aviokompanija bila i ostala jedan od stubova turističke privrede i razvoja turizma.

“Kompanija će kao i do sada, kontinuirano i posvećeno raditi na unaprijeđenju avio dostupnosti zemlje, dovođenju što više stranih gostiju, a sve u skladu sa potrebama turističke privrede“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније