Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business; B.V.

14. 05. 2018. 14:36 >> 14:28

ZA DESET GODINA

Od domena .me zarada 30 miliona

Crna Gora je u prethodnih deset godina od domena .me prihodovala preko 30 miliona eura, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

 

Ona je na otvaranju Dana programiranja, koji kompanija doMEn organizuje povodom desetogodišnjice postojanja nacionalnog internet domena .me, kazala da je domen napravio veliki uspjeh u svijetu i zbog činjenice da zamjenica 'me' u mnogim svjetskim jezicima ima slično ili isto značenje kao na našem.

„To je s druge strane jedan od simbola suvereniteta Crne Gore i nešto što posebno cijenimo“, poručila je Sekulić.

Ona je dodala da joj je zadovoljstvo što ima priliku da se druži sa ljudima koji se bave nečim što trenutno u Crnoj Gori možda ne isplati, ali hoće u budućnosti.

Izvršni direktor kompanije doMen, Predrag Lešić, saopštio je da se posjetioci štandova na manifestaciji, koja se održava u tržnom centru Delta City, mogu upoznati sa programiranjem u vizuelnim alatima.

„Možete da posjetite programiranje robota, prezentaciju algoritamskog programiranja koji se radi u saradnji sa Prirodno matematičkim fakultetom, dok će tim iz Pljevalja odratiti demonstaciju virtuelne realnosti“, rekao je Lešić.

Lešić i Sekulić su povodom online takmičenja u algoritamskom programiranju, koje je organizovano u prethodne tri sedmice, prvu nagradu uručili Nini Mitrović iz Tivta, drugu Filipu Došljaku iz Pljevalja, treću Jovanu Kašćelanu iz Podgorice, a četvrtu osnovcu Petru Vukotiću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније