Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

11. 05. 2018. 15:52   >>  15:44

SIMOVIĆ U BIJELOM POLJU

Za 60 farmera 10.000 € pomoći

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović uručio je danas u Bijelom Polju 60 rješenja o dodjeli 10.000 eura podrške mladim farmerima koji su ispunili kriterijume Javnog poziva za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika, u okviru Agrobudžeta za 2018.

Simović je s predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem, kao i predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem, uručio rješenja o dodjeli podrške mladim farmerima iz pretežno sjevernih crnogorskih opština i poručio im da će Vlada, preko resornog Ministarstva, zajedno sa lokalnim samoupravama, nastaviti da ih podržava na putu razvoja svojih biznisa. 

„Rijetke su prilike da u ovakvom sastavu, u punoj sali mladih ljudi čiji je izbor povratak na selo i poljoprivredna proizvodnja, otvorimo temu razvoja sjevera, uloge lokalnih samouprava, i potrebe daljeg unapređenja uslova života na selu. Mladi farmer su nova snaga i nova energija crnogorskog sela, i njegova perspektiva. Nova snaga oslonjena na nasljeđe njihovih vrijednih očeva i đedova, oslonjena na tradiciju, a oplemenjena sa energijom mladih ljudi, sa novim znanjima, njihovim preduzetništvom i sve izdašnijom podrškom Vlade i resornog ministarstva”, ocijenio je Simović, saopšteno je iz njegovog resora.

On je kazao da da su danas svi zajedno u Bijelom Polju kao prepoznatljivoj adresi sjevera Crne Gore.

“Danas svi zajedno sjedimo u skupštinskoj sali, ali šaljemo poruku jednog zajedničkog kluba: Kluba mladih ljudi, kluba vrijednih ljudi, kluba zajedništva lokalne samouprave, države i vrijednih domaćina. Iz ovog kluba danas idu poruke koje ne dijele Crnu Goru, nego se dogovara kako da vrijedno radimo, aktiviramo poljoprivredne resurse i doprinosimo razvoju lokalne i državne ekonomije”, kazao je Simović.

Farmerima će biti dodijeljeni mentori koji će ih pratiti, pružati stručnu i savjetodavnu podršku, kako bi što uspješnije realizovali definisane biznis ideje i postali održivi poljoprivredni proizvođači. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније