Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

03. 05. 2018. 13:51 >> 13:43

U APRILU

Naplatili 12 miliona eura prihoda više

Ukupna bruto naplata prihoda u aprilu iznosila je 85,3 miliona eura, što je za skoro 17 odsto, odnosno 12 miliona eura, iznad plana naplate za ovaj mjesec, saopštila je Poreska uprava.

 

"Ukupna naplata poreza na dobit iznosila je 9,1 milion eura, što je čak trostruko više (šest miliona eura) u odnosu na plan, odnosno 35 procenata (tri miliona eura) iznad ostvarenja iz aprila prošle godine. Naplata PDV-a iznosila je oko 17 miliona eura, što je četiri miliona eura (30%) iznad plana, a pet miliona eura (37%) iznad ostvarenja iz komparativnog perioda 2017. godine", navodi se u saopštenju.

Naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje iznosila je skoro 41 milion eura, a naplata poreza na dohodak fizičkih lica oko 12,8 miliona.

"Zahvaljući kontinuiranom uspješnom ostavrenju naplatnih zadataka ukupna bruto naplata tokom prva četiri mjeseca 2018. godine iznosila je 318.836.390,45 eura, što je za čak 39 miliona eura iznad ostvarenja iz istog perioda 2017. godine, odnosno 27 miliona eura iznad plana naplate za ovaj period", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније