Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

26. 04. 2018. 15:14 >> 15:07

SIMOVIĆ PORUČIO

Vlada stvara dobar poslovni ambijent

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović poručio je danas poslovnoj zajednici naše zemlje da Vlada kroz partnerski odnos sa privredom stvara dobar poslovni ambijent kao uslov je za uspješno poslovanje i ostvarenje ključnih ekonomskih ciljeva Vlade – ekonomskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta.

"Naš javni sektor mora biti odgovoran, efikasan i fleksibilan u susret potrebama i privrede i građana. Sve naše javne politike u konačnom za cilj imaju ekonomski rast, nova radna mjesta, viši životni standard i više sredstava za obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport i pomoć onima kojima je potrebna", rekao je potpredsjednik Simović danas na dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore.

Simović je rekao da smo u zahtjevnom procesu reformi uspjeli da ostvarimo brojne ambiciozno postavljene ciljeve.

„Obezbijedili smo dugoročnu stabilnost javnih finansija, odgovornim i odlučnim sprovođenjem mjera fiskalne konsolidacije. Obezbijedili uslove za ubrzanu realizaciju kapitalnih razvojnih projekata i istovremeno ostvarili ekonomski rast među najvećim u Evropi. Članstvom u NATO postali smo dio najnaprednijeg globalnog sistema bezbjednosti. Samim tim i sigurnost investiranja i poslovanja u Crnoj Gori postala je naša strateška prednost. Tome u prilog govori i priliv stranih direktnih investicija (SDI), koji iz godine u godinu bilježi rast“ – rekao je potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik Simović je podsjetio da su i u svijetu prepoznate aktivnosti kojima je naša zemlja unaprijedila poslovno okruženje poput napretka od 9 mjesta na listi Svjetske banke Doing Business, i 15 mjesta na indeksu Heritage fondacije kao i na listama specijalizovanih agencija koje mjere kreditni rejting.

Govoreći o izazovima potpredsjednik je rekao da će posebni izazovi za naše kompanije i menadžere biti povećanje supstitucije uvoza i povećanje izvoza koje pruža međunarodno tržište za proizvode i usluge iz Crne Gore. Dodao je da će Vlada nastaviti da posvećeno radi na razvoju preduzetništva i unapređenju poslovnog ambijenta u kome ćete imati još bolje uslove za napredak vaših kompanija.

„Nastavićemo zajedno sa vama da gradimo društvo u kome će svako imati priliku da uspije, u kome je naporan rad nagrađen, a pomoć na raspolaganju onima kojima je potrebna. U ovom zahtjevnom poslu doprinos moraju dati svi segmenti društva: i javni i privatni sektor, i naučna zajednica i civilni sektor. Potrebna je energija i odgovornost svih, kako bi ostvarili napredak u korist ukupnog društva i svih građana“, rekao je Simović danas obraćajući se na dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније