Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

20. 04. 2018. 14:43 >> 14:37
1

URA NIKŠIĆ

Naknada za legalizaciju previsoka

Naknada za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata koju je utvrdila Opština Nikšić je previsoka i odmah je treba izmijeniti i cijene po zonama drastično smanjiti a za četvrtu, petu i šestu zonu ukinuti, naveli su danas iz Građanskog pokreta URA u Nikšiću.

 

Kažu da naknade ne bi trebalo da prelaze 50 eura (u 1. A zoni), 30 (u I zoni), 20 (u II zoni) i deset (u III zoni).

“Da su cijene koje je predvidjela Opština Nikšič nerealne govori podatak da su u Podgirici mnogo niže i za I zonu iznose 95 e, dok su cijene u Bijelom Polju niže tri puta. Cijene koje je trenutno postavila Opština Nikšić su u rangu Opštine Tivat, što dovoljno govori o realnosti trenutno određenih cijena u Nikšiću. Navodimo i primjer Opštine Šavnik gdje je cijena 2 i 3e”, ističu u nikšićkom pokretu URA.

Oni traže od Opštine da se odmah izmijeni iznos naknade, jer, kako tvrde, ekonomska situacija u kojoj se nalaze građani Nikšića otežava legalizaciju objekata po planiranim cijenama.

"To tražimo iako smo unaprijed gotovo sigurni da kod opštinskih čelnika za to ne postoji volja. Jer rukovodstvo Opštine Nikšić će po ko zna koji put da rupe u budžetu krpi na račun osiromašenih građana, a mi ćemo uraditi sve kako bi to i spriječili", zaključili su u odboru URA Nikšić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније