Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 04. 2018. 08:35   >>  08:29 1

ETNO SELO - ROŽAJE

"Jela" prve goste očekuje već na ljeto

Ukoliko sve bude teklo po planu Turistički kompleks "Jela" prve goste dočekaće već u avgustu ove godine. Radovi na tom prvom Etno selu u rožajskoj opštini, čija vrijednost iznosi oko 2,5 miliona eura, koji se gradi na oko 7,5 hiljada kvadrata u srcu šumskog kompleksa u mjestu Crnja, nadomak Rožaja, privode se kraju.

Prema riječima vlasnika kompleksa koji treba da obogati turističku ponudu grada pod Hajlom, Muamera Dedeića, završeno je skoro 90% radova, tako da je u planu da kompleks stave u funkciju već početkom ljeta.

"Etno selo će u svom sastavu imati hotel sa kongresnom salom, spa centrom i restoranom, potom pet apartmana, bungalove i kuće sa oko 60 soba. Obogaćeno je i sadržajima poput sportskih terena za fudbal, tenis i košarku a imaće i trim staze i staze za šetanje, dok će notu avanturizma kompleksu dati indijansko selo sa osmatračnicom. Svi segmenti su rađeni od drveta i kamena", rekao je Dedeić i dodao da će u svom sastavu imati i prestižan restoran koji je sagrađen od prirodnih materijala sa pratećim objektima u okviru kojih će raditi dječji zabavni park.

Dedeić se nada da se radi o isplativoj investiciji jer je u pitanju područje koje se nalazi na tromeđi pa očekuje turiste kako iz naše zemlje tako i iz Srbije, sa Kosova i iz Albanije, ali i iz Evrope.

Bolji poznavaoci turističkih prilika na tom području smatraju da će Etno selo "Jela" dati potreban impuls da se pokrene razvoj turizma po kojem je ta opština bila prepoznatljiva unazad dvije-tri decenije. I vlasnik kompleksa koji je uložio dosta sredstava i truda, očekuje povratak turizma na "velika vrata".

"Sjećam se vremena kada je Rožaje bilo prepoznatljiva turistička destinacija u kojoj su boravili gosti iz regiona. Od 90-tih godina na ovamo turizam je ovdje potpuno zamro. Želja mi je da pomognem ovoj sredini da ponovo pokrene turističku ponudu. Uvjeren sam da će nas ovaj kompleks svrstati među kvalitetne turstičke destinacije sa kvalitetnom ponudom, pa vjerujem da ćemo ubuduće imati još ovakvih investicija", kazao je Dedeić, naglašavajući da je putna infrastruktura ključni segment za kvalitetan razvoj turizma.

Završetkom izgradnje auto puta ali i drugih planiranih investicija u toj oblasti, Rožaje će biti dostupnije budućim turistima što će doprinijeti da se turizam ponovo "useli" na to područje.

Puštanjem u rad kompleksa "Jela", posao će na samom startu dobiti između 20 i 30 osoba, ali se očekuje da se taj broj udvostruči sa povećanjem posla.

Inače, investitor projekta firma "Jela komerc" bavi se proizvodnjom i izvozom drvenih kuća, enterijera i mobilijara od drveta a od nedavno se pripremama za pokretanje pogona fabrike za izradu peleta.

"Fabrika za proizvodnju peleta treba da startuje najdalje za tri mjeseca tako da ćemo našim proizvodom obezbijediti 80% potreba grijanja za etno selo, dok će ostali dio energije biti obezbijeđen iz solarnih panela", kaže Dedeić i dodaje da će pelet proizvoditi i za tržište.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније