Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

17. 04. 2018. 20:26 >> 20:29

NLB BIZNIS FORUM

Integracije podsticaj za razvoj

Od procesa evropskih integracija može se očekivati ekonomska stabilnost u državii i podsticaj za politički i ekonomski razvoj, kao i mogućnost za regionalno umrežavanje, zaključeno je na NLB Biznis forumu koji je danas održan u Tivtu.

NLB Biznis forum “Evropske integracije Zapadnog Balkana, uticaj na ekonomiju i razvoj biznisa” organizovala je NLB Banka, u saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom.

Događaj su, kako je saopšteno, otvorili premijer Duško Marković i glavni izvršni direktor NLB Banke AD Podgorica, Martin Leberle.

Leberle je kazao da su poslovni forumi tog formata uvijek dobra prilika za razmjenu ideja i davanje smjernica za razumijevanje veoma zahtjevnog i kompleksnog procesa evropskih integracija.

“Koji pruža izrazito veliki potencijal za jačanje regionalnih investicija i poslovnih povezivanja i razmjene, što pozitivno utiče na ukupan razvoj kako crnogorske ekonomije, tako i svih zemalja Zapadnog Balkana”, dodao jeLeberle.

Kako je naveo, značaj tog događaja je prvenstveno u sagledavanju mogućnosti za regionalno povezivanje u cilju bržeg i jednostavnijeg ostvarivanja poslovnih ciljeva i unapređenja sveukupnog privrednog ambijenta, a samim tim i bržeg ekonomskog razvoja.

U saopštenju se navodi da je fokus NLB Biznis foruma, pored važnih informacija, ponudio i različite refleksije, svježe stavove i dublje uvide o daljem putu Crne Gore u procesu integracija.

“Opšti zaključak jeste da se od procesa integracija može očekivati ekonomska stabilnost u zemlji i podsticaj za politički i ekonomski razvoj, kao i mogućnost za regionalno umrežavanje, pa je ubrzanje procesa ulaska u EU i način za ostvarenje što bržeg prosperiteta svih aktera u crnogorskom društvu”, kaže se u saopštenju.

Događaju su, pored poslovnih subjekata, prisustvovali državni zvaničnici i predstavnici diplomatskih predstavništva u Crnoj Gori, važni klijenti iz zemlje i inostranstva, predstavnici Slovenačkog poslovnog kluba, kao i članovi uprava svih banaka članica NLB Grupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније