Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

09. 04. 2018. 12:42 >> 12:47

PORESKA UPRAVA

Podnijeto više poreskih prijava

Prijave poreza na dobit za prošlu godinu do 31. marta podnijelo je 16,7 hiljada poreskih obveznika, 9,3 odsto ili 1,42 hiljade više u odnosu na isti period 2016, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Predstavnici PU su kazali agenciji Mina-business da je u istom roku evidentirano 17,01 hiljada finansijskih iskaza.

"Takođe, zaključno sa srijedom, 17,77 hiljada obveznika podnijelo je prijave poreza na dobit, dok je 17,77 hiljada obveznika dostavilo finansijske iskaze", naveli su iz PU.

PU će, na inicijativu računovodstvenih asocijacija u Crnoj Gori, a u nastojanju da proaktivnim pristupom poreske obveznike podstakne na dobrovoljno izmirivanje poreskih obaveza, blagovremeno podnijetim prijavama poreza na dobit i finansijskim iskazima smatrati prijave podnijete do 15. aprila.

"Nakon toga će se preduzimati zakonom propisane mjere za obezbjeđenje nepodnijetih prijava i sankcionisanje obveznika koji nijesu ispunili navedenu obavezu", zaključili su iz PU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније