Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

31. 03. 2018. 21:15 >> 21:28
1

SIMOVIĆ PORUČIO

Vodovod u Zagaraču podsticaj za proizvođače

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvojaMilutin Simović i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović svečano su danas otvorili novoizgrađeni vodovod Zagarač sa kojeg će se uredno i kvalitetnom vodom snabdijevati više od 200 domaćinstava.


Iz Ministarstva poljoprivrede su saopštili da je u izgradnju vodovoda, u dvije faze, koja je bila i tehnički i finansijski zahtjevna, uloženo više od 600 hiljada eura, kao rezultat partnerstva Vlade, lokalne uprave i mještana.

“Simović je izrazio zadovoljstvo da, povodom ovog projekta, ima priliku da se ponovo sretne sa vrijednim domaćinima, i zahvalio se na tradicionalnom zagaračkom gostoprimstvu i prilici da sa mještanima ovog područja otvori teme koje su za dobro građana Zagarača, Danilovgrada i Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Simović je podsjetio da je sa zagaračkog kamena porijeklom Ljubo Savov Ćupić čiji je osmjeh postao simbol antifašizma, slobodoljublja i van granica Crne Gore, Balkana i Evrope, što je, kako je istakao, najbolja poruka i potvrda istorijskog nasljeđa ovog kraja.

Prema riječima Simovića, u Zagaraču stanuju vrijedni domaćini koji žele da rade i žive od svog rada, koji se vraćaju đedovini, koji obnavljaju napuštene kuće, aktiviraju imanja, podižu nove vinograde, vinarije.

„Vodovod koji danas otvaramo biće najboji podsticaj za sve njih, i one koji namjeravaju da se vrate“, kazao je Simović koji je svim Zagaračanima čestitao na iskoracima koje su ostvarili, ohrabrio ih i pozvao da koriste izdašnu i sve izdašniju podršku Vlade”, kazao je Simović.

Simović je kazao da lokalna uprava uz podršku Vlade nastavlja sa projektima izgradnje voodovoda na području danilovgradske opštine.
Izrazio je uvjerenje da će u narednih par mjeseci svjedočiti novim iskoracima na projektu vodovoda za Bandiće i Komane, te da će se nastaviti sa izgradnjom drugih planiranih vodovoda, ponovo u partnerstvu - Vlada, lokalna uprava i građani.

„Želim da se zahvalim na toploj dobrodošlici, želim da u narednom periodu nazdravljamo upravo sa zagaračkom lozovom rakijom i prepoznatljivim kvalitetnim zagaračkim vinom, svim novim zajedničkim pobjedama, svim našim zajedničkim iskoracima koji će značiti dalji napredak Crne Gore, na dobro svih građana Crne Gore. U to ime, spremimo te zdravice i ovdje u Zagaraču, i Danilovgradu i cijeloj Crnoj Gori“, poručio je Simović.

Simović je, nakon sastanka s rukovodstvom Opštine, kazao da je lokalna uprava primjer domaćinskog, odgovornog i mudrog odnosa prema potrebama građana.

“Predsjednik opštine informisao je potpredsjednika Vlade da se kao rezultat odluka kojima je unapređen poslovni ambijent, kroz smanjenje poreza i drugih naknada, trenutno na području Danilovgrada realizuju investicije u iznosu od 30 miliona eura, koje će doprinijeti održivoj valorizaciji potencijala i otvaranju novih radnih mjesta”, navodi se u saopštenju.

Simović je ocijenio da je to investicioni zamah kojem mogu da pozavide i mnogo veće opštine.

“To je najbolja potvrda da se u Danilovgradu domaćinski radi, da se kreira povoljan ambijent za biznis, privlače investitori i da je to najbolji odgovor u odnosu na potrebu Danilovgrada i svih opština u Crnoj Gori, a to su nova radna mjesta”, rekao je Simović.

Simović je ocijenio da postoje i dalje potencijali na bazi kojih se može doprinijeti daljem razvoju, naročito u sektoru poljoprivrede.

“U tom cilju upoznao je predstavnike Opštine sa novim mogućnostima podrške iz nacionalnog budžeta i EU fondova, kao i druge projekte i mogućnosti koje su na raspolaganju crnogorskoj poljoprivredi”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније