Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

30. 03. 2018. 13:59 >> 13:54
5

NOVI MANDAT

Maraš na čelu Plantaža još pet godina

Odbor direktora kompanije Plantaže odlučio je da izvršnoj direktorici Verici Maraš povjeri novi mandat, produženjem menadžerskog ugovora za pet godina.


Iz kompanije su saopštili da Maraš u Plantažama radi od 1985. godine, a da je 17 godina obavljala funkciju finansijske direktorice. Na poziciji izvršne direktorice kompanije bila je od 2008. do ove godine, kada su ostvareni najbolji rezultati u istoriji preduzeća.

"To potvrđuju podaci o proizvodnji vinskog i stonog grožđa od preko 200 miliona kilograma i prodaji od preko 150 miliona flaša vina i prirodnih rakija, prihodima od 320 miliona eura, dobiti od 30 miliona eura, realizovanim investicijama od 35 miliona eura, dodijeljenim stambenim kreditima od 4,2 miliona eura, donacijama, sponzorstvima i humanitarnoj pomoći od skoro tri miliona eura, 300 novozaposlenih i izmirenim obavezama po osnovu poreza i doprinosa od 90 miliona eura“, navodi se u saopštenju.

Plantaže su na kraju prošle godine imale bruto dobit od 2,43 miliona eura, što je pet odsto više nego 2016. godine. Prihodi su, takođe, porasli pet odsto na 30,5 miliona eura. 

„Prošlogodišnja berba bila je uspješna, jer je ubrano oko 14 miliona kilograma vinskog grožđa vrhunskog kvaliteta, koji garantuje proizvodnju velikih vina“, kazali su iz kompanije. 

Oni su dodali da su troškovi preduzeća prošle godine u odnosu na 2016. porasli četiri odsto na 30,3 miliona eura, što je posljedica rasta troškova materijala i energije usljed povećanja proizvodnje u odnosu na uporedni period.

„Razlog tome je ubrzano flaširanje zbog investicije zamjene postojeće i nabavke nove linije za flaširanje. U prošloj godini je realizovano 2,6 miliona investicija“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније