Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

28. 03. 2018. 13:19   >>  13:21

UPRAVA CARINA

U februaru naplatili 46,32 miliona eura

Uprava carina je u februaru naplatila 46,32 miliona eura neto prihoda, 19,86 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, od ukupno naplaćenih prihoda u februaru, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 30,92 miliona eura, na akcize 13,59 miliona eura, na carinu 1,68 miliona, na porez na kafu 129,41 hiljadu, a na ostale prihode 4,28 hiljada eura.

Iz Uprave je objašnjeno da je u februaru naplaćeno 46,75 miliona eura, ali da je bilo carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 24,46 hiljada eura i akciznih u iznosu od 406,57 hiljada eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 67,71 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 19,04 odsto i akciza na alkohol i alkoholna pića sa 4,09 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније