Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R. [ Mina ]

27. 03. 2018. 18:52 >> 20:34
2

MARKOVIĆ U BARU

Projektima do kvalitetnijeg života građana

Vlada namjerava da realizacijom projekata u barskoj Opštini doprinese poboljšanju kvaliteta života njenih stanovnika, kako bi oni bili motivisani da rade za opšte dobro Bara i Crne Gore, saopštio je premijer Duško Marković.

On je, u okviru radne posjete Opštini Bar, kazao da su razgovori sa lokalnim rukovodstvom bili usmjereni na podsticanje razvoja kroz razvijajanje saobraćajne, komunalne i društvene infrastrukture, kako bi se obezbijedilo da nesporni potencijal tog grada bude osnov za veći kvalitet života.

"Zbog toga želim da lično i sa timom dam snažan akcenat valorizaciji tog resursa i boljeg kvaliteta života na ovom prostoru", rekao je Marković.

On je tokom posjete obišao radove na vodovodnoj mreži za naselja Zaljevo, Polje i Sveti Ivan i kazao da je njegovo prisustvo potvrda spremnosti i odlučnosti Vlade da garantuje realizaciju tog i mnogih drugih projekata koji su planirani u Baru.

"Moje prisustvo ovdje nije marketinško, već je potvrda i spremnosti i odlučnosti Vlade da garantuje realizaciju ovog projekta. I ne samo ovog, nego i drugih o kojima smo danas govorili", naveo je Marković.

On i dodao da Vlada želi da rekonstruiše prugu Bar – Beograd, kako bi to bila brza pruga do Budimpešte, i da se na taj način otvore Bar i Crna Gora.

"Želimo da naredne godine završimo prvu dionicu autoputa i odmah nastavimo sljedeće dvije do granice sa Srbijom, kao i da paralelno, stvarajući pretpostavke za Jadransko-jonsku cestu, Bar povežemo sa tako kapitalnim infrastrukturnim projektima koji će nas povezati sa Evropom", saopštio je Marković.

On je, govoreći o planovim razvoja lokalne infrastrukture, posebno izdvojio put Bar – Virpazar.

"Dogovorili smo se da uđemo u stvaranje pretpostavki za radove na putu Bar – Virpazar preko Sutormana, vrijedne 20 miliona EUR. Rekao sam da ako nam ove godine date idejni projekat, naredne će on biti u Kapitalnom budžetu", zaključio je Marković.

Prilog: Biljana Rovčanin

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније