Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 03. 2018. 09:10 >> 09:04

90 GODINA PKCG

Laureati Vujanović, Lajtl, Mijušković, porodica Stijović

Aktuelni predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, predsjednik Asocijacije komora Evrope i Savezne austrijske privredne komore, Kristof Lajtl, doskorašnji predsjednik Privredne komore Crne Gore, Velimir Mijušković i porodica osnivača i prvog predsjednika Trgovačko - industrijske i zanatske komore, Mića Stijovića, laureati su jubilarnih nagrada koje Privredna komora (PKCG) dodjeljuje obilježavajući devet decenija postojanja.

Kako je saopšteno iz PKCG, odluka o laureatima i programu centralne svečanosti donijeta je na sjednici Odbora za obilježavanje jubileja.

"Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je sa velikom pažnjom pratio aktivnosti koje realizuje PKCG, iskazujući poštovanje prema načinu na koji ih ona osmišljava i sprovodi i uspjesima koje postiže“, navodi se u obrazloženju Odluke.

Dodaje se da je Vujanović prilikom državničkih susreta promovisao rad Komore, apostrofirajući njenu ulogu nosioca aktivnosti privrednog povezivanja.

"Kristof Lajtl, predsjednik Eurochambre-a, Globalne komorske platforme i Savezne austrijske komore, uvijek je nesebično podržavao i pomagao Privrednu komoru u nastojanjima da unaprijedi rad, poboljša pravni okvir, te poveže privrednike dvije zemlje“, navodi se u Odluci.

U obrazloženju se dodaje da je riječ o velikom zagovorniku ujedinjene Evrope, uglednom i uspješnom privredniku koji razumije potrebe komora i kompanija.

Velimir MIjušković je, kako ističu, uspješno predsjedavao PKCG od 2008. do kraja 2017. godine.

"Komore regiona Privrednu komoru Crne Gore prepoznaju kao najorganizovaniju i najuređeniju na ovim prostorima, za što je bez dileme Mijušković najzaslužniji“, navodi se u obrazloženju.

Mićo Stijović, industrijalac iz Podgorice, bio je jedan od osnivača Trgovačko-industrijske i zanatske komore i njen prvi predsjednik. On je darovao zemljište na kojem je, po projektu građevinskog inženjera Veliše Popovića, izgrađen Dom Komore, zgrada na uglu ulica Novaka Miloševa i Marka Miljanova u kojoj je i danas sjedište te asocijacije.

"Za vrijeme dvogodišnjeg mandata Stijovića, Komora je bila veoma aktivna i podnosila predstavnicima vlasti brojne predstavke kojima je tražila olakšavanje tada veoma složenih uslova privređivanja. Bio je poznat kao privrednik i čovjek koji je insistirao na profesionalizmu i poslovnom moralu", navodi se u obrazloženju.

Iz PKCG ističu da će nagrade biti uručene na Svečanoj akademiji 20. aprila 2018.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније