Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

23. 03. 2018. 18:46 >> 18:42

MIJOVIĆ O AUTOPUTU

Država mora podnijeti najveći teret

Demokratska partija socijalista, njen predsjednički kandidat Milo Đukanović i premijer Duško Marković su inovirali strategiju, pa sadašnju predizbornu kampanju ne zasnivaju samo na otvorenim lažima, već i na još gorim poluistinama, kazao je ekonomski analitičar i član Predsjedništva Građanskog pokreta URA Dejan Mijović.

"Tačno je da međunarodne finansijske institucije i Evropska unija insistiraju da se gradnja budućih dionica autoputa realizuje putem javno privatnog partnerstva, ali tek za desetak godina pošto se uspješno sprovedu dogovorene reforme, konsoliduju javne finansije i znatno smanje budžetski deficit i zaduženost u skladu sa mastriškim kriterijumima. I to, uz vrlo težak uslov koji vlade DPS nikad nijesu uspjele ispuniti, da se znatno smanji administracija i ubrza ekonomski razvoj kako bi Crna Gora ujedno dostigla evropski standard za mnogo kraći period nego 200 godina koliko je Evropska banka za obnovu i razvoj izračunala da će biti potrebno prema dosadašnjim stopama rasta", saopštio je Mijović.

Prema njegovim riječima, da bi prevarili birače, DPS i Vlada insinuiraju da će budući partner iz privatnog sektora sopstvenim sredstvima, bez učešća i garancije države izgraditi autoput i povratiti ulog iz putarine.

"A kriju istinu da se ova investicija, zbog male gustine saobraćaja i skupe gradnje, u vrlo malom obimu može otplatiti iz putarine tj. da država mora podnijeti najveći teret u njenoj realizaciji. Prema tome, bez obzira na broj svečanih memoranduma o partnerstvu sa ‘potencijalnim’ investitorima koje će Vlada potpisati do izbora, parče autoputa će nas, nažalost, još dugo, dugo godina voditi iz ničega u niđe, a ako se pita DPS, još mnogo duže", poručio je Mijović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније