Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 03. 2018. 14:34   >>  15:07 9

MARKOVIĆ O BDP-U

Rast 4,4% izvanredan rezultat, očekujem nastavak

Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je zadovoljstvo rastom Bruto domaćeg proizvoda od 4,4% u 2017. ocijenivši da je najveća stopa rasta u Regionu i među najvećima u Evropi izvanredan rezultat Vladine ekonomske politike. Marković očekuje nastavak tog trenda i u 2018. godini.


Podsjetimo, Monstat je danas objavio zvanične podatke o privrednom rastu u Crnoj Gori za 2017. godinu.

"Stopa rasta od 4,4% je izvanredan rezultat ove Vlade na planu ostvarivanja ekonomske politike. Ovo je stopa rasta koja je najveća u Regionu. Ovo je stopa rasta koja je duplo veća od rasta u Evropskoj uniji i stopa rasta koja je najveća i među zemljama EU", kazao je premijer.

On je dodao da su to ključni rezultati ove vlade na kojima ona želi da istraje i u 2018. godini sa ciljem da povećavajući ekonomski rast, podižući ekonomiju dođe do otvaranja novih radnih mjesta i zapošljavanja ljudi.

"Ova stopa rasta zaslužuje moju pažnju i sa aspekta uloge državne administracije i njene posvećenosti i motivacije. Ali istovremeno ona je i prilika da zahvalim svim akterima u Crnoj Gori, posebno privrednim subjektima i poslodavcima koji su zajedno sa Vladom radili na ostvarenju ovog cilja", kazao je Marković.

Prema njegovim riječima ovaj rezultat treba da bude motiv za dodatne napore.

"Dakle, želim da pošaljem poruku da na bazi ovog rezultata u 2018. godini zajedno svi – i Vlada, i privredna zajednica i administracija – imaju dodatan motiv i učine dodatan napor kako bismo obezbijedili ovaj trend, a na taj način podstakli razvoj i životni standard građana u Crnoj Gori učinili većim", zaključio je Marković.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније