Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R. [ Mina ]

22. 03. 2018. 21:18   >>  21:19 1

SIMOVIĆ U "VEKTRI JAKIĆ"

Vlada očekuje izmirivanje koncesionih obaveza

Vlada vrednuje realizovane investicije u pljevaljskoj kompaniji “Vektra Jakić” u iznosu od više od 70 miliona eura, ali insistira i na izmirivanju obaveza po osnovu korišćenja šuma, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović.

On je danas, prvog dana radne posjete Opštini Pljevlja, obišao tu kompaniju i sastao se sa njenim vlasnikom, Draganom Brkovićem.

Simović je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog Kabineta, rekao da je ohrabren sa realizovanom investicijom i instaliranom najsavremenijom opremom i tehnologijom.

On je podsjetio da su nezaobilazan uslov za uspješno poslovanje svake kompanije, pa i “Vektre Jakić”, motivisani zaposleni prema kojima se izmiruju obaveze po osnovu rada.

“Ohrabren sam i sa izvoznim rezultatima kompanije u prošloj godini, vjerujući da to može da bude i više, kako kroz proizvodne kapacitete najsavremenije peletare, tako i kroz finalne proizvode u drugim već spremnim pogonima”, poručio je Simović.

Za takve nove iskorake, kako je ocijenio, potrebno je puno korišćenje raspoložive koncesije, koju će Uprava za šume na vrijeme obezbijediti, ali i na vrijeme izmirene obaveze koncesionara.

Simović je rekao da vjeruje da su sve to preduslovi da “Vektra Jakić” bude istinski lider u sektoru drvne industrije u regionu i šire.

“Partnerstvo lokalne samouprave i te kompanije, uz ispunjavanje obaveza prema lokalnoj samoupravi, je formula za siguran napredak”, poručio je Simović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније