Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

22. 03. 2018. 18:52 >> 18:47

SKUPŠTINA OPŠTINE

BP: Usvojen budžet od 14 miliona eura

Skupština Opštine Bijelog Polja usvojila je budžet Opštine za ovu godinu u iznosu od 14.158.500 eura.

“Planirani prihodi budžeta su realni i naplativi, dok su rashodi u operativnom budžetu planirani u većem obimu u odnosu na plan za 500.000 eura, a kapitalni budžet je planiran u iznosu većem od 950.000 eura”, kazao je predsjednik Opštine, Petar Smolović.

Obrazlažući budžet sekretarka za finasije Alida Nuhodžić je istakla da je povećanje budžeta rezultat očekivane naplate lokalnih prihoda, a prije svega poreza na imovinu, naknadu za uređenje i izgradnju građevinskog zemljišta kao i naplata naknade za bespravno sagrađene objekte.

“Od nepokretne imovine planiramo realizaciju povraćaja uloženih sredstava Opštine u izgradnju Sportske dvorane”, navela je Nuhodžić.

Planirani budžet nije objektivan, ocijenio je presjedik kluba odborika SDP, Tufik Bojadžić, jer je nerealno, kako je kazao, da se sa dva miliona, predviđenim budžetom, servisiraju zarade zaposlenih za dvanaest mjeseci.

To se može zaključiti prostom računicom, ali i kroz nedavno usvojeni budžet za prethodnu godinu, kazao je Bijadžić dovodeći u pitanje i druge stavke u budžetu.

Njegov kolega iz SNP Vidran Kljajević, takođe smatra usvojeni budžet nerealnim, jer će biti teško napaltiti poreze od zaposlenih u opštini kojima se plate duguju za više mjeseci.

On je ipak iskazao optimizam, kada je riječ o ostvarivosti budžeta, zasnovan na činjenici da se na čelu opštine nalazi ekonomista koji će, kako je naveo Kljajević, moguće pronaći model da se planirano i ostvari.

U novoj sali Skupštine Opštine usvojen je Izvještaj o realizaciji Programa rada za Skupštine opštine za 2017. godinu.

Na današnjoj sjednici objelodanjena je odluka o uvođenju novog radnog vremena za šaltere u Građanskom birou, radnim danom od 7 do 14 sati i subotom, prvi put od 7 do 12 sati.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније