Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 03. 2018. 09:24 >> 09:39
3

I U CRNOJ GORI

PPF grupa novi vlasnik Telenora

PPF grupa novi je vlasnik Telenora Crna Gora. Generalna direktorica Telenora u Crnoj Gori, Sandra Štajner kazala je da transakcija neće uticati na korisnike tog operatera i lokalne partnere, već će kako je kazala nastaviti da rade kao i do sada i ostati posvećeni pružanju konzistentnih i kvalitetnih usluga svojim korisnicima. Prema nezvaničnim informacijama PPF grupa je u vlasništvu najbogatijeg Čeha Petra Kelnera.

Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom u vrijednosti od 2,8 milijardi eura. Transakcija uključuje mobilne operacije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji i provajdera tehničkih usluga Telenor Common Operation (TnCo), koji su u vlasništvu Telenor grupe.

"Prodajom regiona centralne i istočne Evrope pravimo važan korak u pojednostavljivanju i fokusiranju Telenorovog portfolija na regione gdje vidimo najjači potencijal za kreiranje vrijednosti", saopšteno je iz Telenora.

Nakon ove transakcije, Telenor će imati integrisane fiksne i mobilne operacije u Skandinaviji, i jake pozicije u Aziji.

"Telenor grupa vjeruje da je PPF, sa svojim iskustvom iz regiona i u sektoru telekomunikacija, dobar novi vlasnik Telenorovih operacija u regionu", kaže predsjednik i generalni direktor Telenor grupe, Sigve Brekke.

U Telenoru su zadovojni transakcijom i to ne samo, kako su kazali, zbog profesionalnog odnosa sa PPF-om.

"PPF je najveća investiciona grupa u centralno-istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, uključujući bankarstvo, finansiranje privatnih lica, nekretnine, rudarstvo i telekomunikacije", kazali su iz Telenora.

"Ovom kupovinom, PPF grupa proširuje svoj telekomunikacioni portfolio na još četiri zemlje i bliži se svom dugoročnom cilju da postane evropski operator srednje veličine", kaže predstavnik PPF grupe odgovoran za sektor telekomunikacija, Ladislav Bartoníček.

Sandra Štajner, generalna direktorka Telenora u Crnoj Gori kazala je da ta kompanija već 21 godinu u Crnoj Gori predvodi razvoj tržišta telekomunikacija i održava poziciju lidera.

"PPF grupa ima jasan cilj za razvoj telekomunikacionog portfolija, a Telenorovo poslovanje u regionu centralne i istočne Evrope ključno je za njegovo ostvarenje. Transakcija neće uticati na naše korisnike i lokalne partnere, a nastavljamo da radimo kao i do sada, posvećeni pružanju konzistentnih i kvalitetnih usluga našim korisnicima", kazala je Štajner.

Kako transakcija zahtijeva dobijanje neophodnih regulatornih odobrenja, očekuje se da bude završena u trećem kvartalu 2018. godine.

"Od prvog kvartala 2018. operacije u regionu centralne i istočne Evrope tretiraće se da su u 'procesu prodaje' i neće biti uključene u naredne finansijske izvještaje Telenor grupe", navodi se u saopštenju Telenora.

Mobilne operacije u regionu centralne i istočne Evrope bile su u vlasništvu Telenora 25 godina. Na mađarsko tržište ušao je 1994. godine kupovinom Pannona, i pokretanjem mobilnih usluga u Crnoj Gori 1996. godine proširio prisustvo u regionu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније