Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 03. 2018. 13:49 >> 13:44

ZA NAREDNE ČETIRI GODINE

MMF pomaže izradu Strategije rada PU

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja boravi u Crnoj Gori pružiće tehničku podršku u izradi Strategije rada Poreske uprave za naredni četvorogodišnji period.

Sa TADAT (Tax Administration Diagnostic Assessment Tool) Misijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi šefica Lusila Mc Laflin, sastao se ministar finansija Darko Radunović.

Iz Ministarstva finansija dodaju da je sastanak bio i prilika da se razgovara i o novom planu tehničke podrške MMF-a našoj zemlji za period 2019-2022, koji finansira Evropska komisija.

"Buduća Strategija rada Poreske uprave, kako je saopštila Mc Laflin treba da predstavlja dobru mapu i jasne smjernice rada poreskog organa u ispunjavanju svih zadataka i izazova, ali i da, ispunjava ciljeve Vlade u dugoročnom periodu, te posluži kao efikasno sredstvo u komuniciranju sa obveznicima, posrednicima u oporezivanju, menadžmentom i partnerima", navodi se u saopštenju.

Mc Laflin je, kako su kazali, dodala da će eksperti MMF-a domaćim stručnjacima pomoći u definisanju potreba i ciljeva Poreske uprave i Vlade, i njihovom upodobljavanju sa fiskalnim pravilima i matricama zemalja Evropske unije.

"Zahvaljujući na kontinuiranoj podršci MMF-a, kao institucije koja ima iskustva globalnog karaktera, Radunović je naglasio da je od prioritetnog značaja da rad na Strategiji ukaže na važnost modernizacije Poreske uprave i stručnog usavršavanja kadrova koji će predvoditi buduće reformacione procese u poreskoj administraciji", kazali su iz ministarstva.

Radunović je, kako dodaju, naglasio da je Vlada odlučna u namjeri da unaprijedi efikasnost Poreske uprave, te podsjetio da su sa tim ciljem dogovoreni projekti sa Svjetskom bankom i Evropskom komisijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније