Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

11. 03. 2018. 15:58 >> 15:53

DO 10.000 EURA

Bespovratna podrška za mlade poljoprivrednike

Omogućiti mladom čovjeku da ostane na selu i pokrene poljoprivrednu proizvodnju jedan je od strateških pravaca razvoja agrara. Mladi od 18 do 35 godina sa završenom poljoprivrednom i veterinarskom srednjom školom ili fakultetom mogu konkurisati kod Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za dodjelu bespovratne podrške za počinjanje poljoprivrednog bisznisa na selu. Javni poziv otvoren je do 18 aprila.

Bespovratna podrška je do deset hiljada eura, kazao je Generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj u resornom ministarstvu Darko Konjević.

"U odnosu na prošlu godinu povećana je starosna granica kandidata sa trideset na trideset pet godina što značajno olakšava mladim ljudima da ostvare podršku. U Agrobudžetu je za tu namjenu opredijeljeno četiri stotine hiljada eura i trebalo bi da podršku ministarstva dobije četrdesetak mladih poljoprivrednika", kazao je on.

Interesovanje protekle godine bilo je veoma dobro i za očekivati je da će tako da bude i ove.

"Iskustvo je bilo veoma ohrabrujuće pošto je podršku ostvarilo četrdeset i šest ljudi. Bitno je istaći da je preduslov za učešće na konkurs da je lice i ne zaposleno i da se nalazi na birou rada, a potreban je i biznis plan. Vrata naših savjetodavnih službi su otvorena za pomoć u izradi biznis plana, a treba naglasiti da će lica koja ostvare pravo imati i mentora u realizaciji projekta", rekao je Konjević.

Javni poziv za dodjelu podrške poslovanju mladih poljoprivrednika otvoren je od prvog marta do osamnaestog aprila.


Gojko Jovanović, Radio Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније