Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 03. 2018. 10:20 >> 10:18
2

SAOPŠTIO MENADŽMENT

Radnici Tare imaju sva prava i više od toga

Fabrika "Tara aerospace and defence products"AD u Mojkovcu zaposlenima obezbjeđuje sva prava i pogodnosti proklamovana kolektivnim ugovorima, čak i prava koja nije u obavezi obezbijediti zaposlenima, i sve to u procentu značajno iznad propisanog, saopštio je menadžement fabrike.

Menadžent kompanije "Tara aerospace and defence products" u kojoj su u eksploziji koja se odgodila krajem januara dva lica izgubila život smatraju da je slika o fabrici nakon nesreće u medijima iskonstruisana i neistinita pa, kako su kazali, žele da makar djelimično doprinesu istini.

Ističu da u toj fabrici zaposleni imaju apsolutno sva prava i pogodnosti.

"U našoj fabrici je organizovan sindikat sa članstvom od preko 90 odsto zaposlenih, koji djeluje u atmosferi korektnih i dobronamjernih odnosa sa poslodavcem. Nezavisno od toga, naša fabrika obezbjeđuje zaposlenima sva prava i pogodnosti proklamovana kolektivnim ugovorima, čak i prava koja nije u obavezi obezbijediti zaposlenima, i sve to u procentu značajno iznad propisanog", navodi se u saopštenju kompanije.

Dodaju, da se zarade isplaćuju bez kašnjenja uz plaćene poreze i doprinose.

"Zaposlenima u fabrici zagarantovan je godišnji odmor u potpunosti u skladu sa zakonom, i isti zaposleni koriste u potpunosti. Zaposleni u fabrici koriste svaku subotu i nedjelju kao slobodne dane. Zaposleni u fabrici u izuzetnim slučajevima rade i prekovremeno, shodno zakonu, i takav rad je pravilno i zakonito vrijednovan, plaćen i često dodatno stimulisan. Zaposleni u fabrici isključivo svojom voljom ostaju raditi prekovremeno, isključivo svojom voljom bivaju raspoređeni na odgovarajuća radna mjesta, od kojih rad na nekim od njih nosi određeni rizik i opasnost, što je nešto što se ne može 100 odsto isključiti", navodi se u saopštenju.

Iz menadženta fabrike su kazali da je to privredno društvo koje se bavi proizvodnjom i prometom naoružanja i vojne opreme gotovo 100 odsto izvozno orijentisano. Manji dio plasira na domaćem tržištu i to ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova.

"Na velikom i zahtjevnom svjetskom tržištu, fabrika TARA AEROSPACE AND DEFENCE PRODUCTS AD uprkos brojnim opstrukcijama konkurenata, sa uspjehom učestvuje i plasira svoje proizvode na svim djelovima kontinenta, od Amerike preko Afrike, Azije do Evrope. Poseban značaj za nas ima plasiranje naših proizvoda najrazvijenijim zemljama Evropske Unije, što isključivo govori o kvalitetu naših proizvoda. Kvalitet naših proizvoda potvrđen je i izdatim međunarodnim NATO sertifikatom, kojim je kvalitet naših proizvoda usaglašen sa standardima kvaliteta koji važe u najrazvijenim zemljama Evrope", ističu iz menadžementa.

Oni dodaju da su posvećeni ostanku u Crnoj Gori i dugoročnom razvoju. To su, kako navode, potvrdili i započetom modernizacijom fabrike koja za cilj ima dostizanje nivoa razvijenosti identičan onom u zemljama Evropske Unije.

"Pored značajnog više milionskog ulaganja u mašine i opremu u proteklom periodu sve su prisutnija ulaganja u stručni kadar, podizanje nivoa bezbjednosti i zaštitu na radu, započete su aktivnosti i na ulaganju u infrastrukturu fabrike, uređenju postojećih proizvodnih pogona, izgradnji novih, zatim nove fizičko-tehničke zaštitne mjere i mjere bezbjednosti itd.", navodi se u saopštenju.

Fabrika ima preko 180 stalno zaposlenih, kazali su iz menadžmenta i dodali da je značajan broj drugih davalaca usluga toj kompaniji, potvrda važnosti te fabrike, prije svega za sjever CG.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније