Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

04. 03. 2018. 07:35   >>  05. 03. 2018. 08:36 1

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Podići svijest o kupovini domaćeg

Kupovina domaćih proizvoda vrlo je važna podrška razvoju crnogorske privrede, poručuju iz Ministarstva ekonomije i Privredne komore (PKCG).

Upravo iz tog razloga, a u funkciji izgradnje nacionalnog brenda i jačanja spremnosti potrošača za kupovinu domaćih proizvoda, Ministarstvo ekonomije je iniciralo projekat "Promocija domaćih proizvoda i usluga u funkciji izgradnje nacionalnog brenda", koji će se realizovati u saradnji sa PKCG i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

I pojedini crnogorski trgovački lanci u posljednje vrijeme samoinicijativno pokreću projekte kojima dodatno promovišu domaće proizvode u svojim trgovačkim objektima.

"Svjesni toga da bi vidljivost crnogorskih proizvoda na domaćem tržištu morala biti veća, Ministarstvo ekonomije će uskoro pokrenuti projekat čiji će primarni cilj biti povećanje vidljivosti, a samim tim i prodaje domaćih proizvoda. Namjera je da kod naših građana ojačamo 'ekonomski patriotizam', odnosno svijest o značaju kupovine domaćih proizvoda", kazali su Pobjedi iz Ministarstva ekonomije.

Predstavnici ovog Vladinog resora naveli su da projekat ima ideju da se u najvećim trgovinskim lancima u Crnoj Gori obezbijedi poseban prostor, odnosno pozicija gdje će svi crnogorski proizvodi biti pozicionirani na jednom mjestu i obilježeni jedinstvenom oznakom.

Predstavnici Ministarstva tvrde da crnogorski proizvođači kvalitetom i kapacitetom ni u kom smislu ne zaostaju za zemljama regiona ili Evropske unije.

"Ali barijera na koju najveći broj njih nailazi jeste vidljivost i nemogućnost zadovoljenja tržišnih potreba za plasman proizvoda", rekli su predstavnici Ministarstva i dodali da je kupovina domaćih proizvoda vrlo važna podrška razvoju crnogorske privrede, jer dajući im prednost u odnosu na uvozne obezbjeđujemo veću konkurentnost mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније