Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

02. 03. 2018. 12:26   >>  12:24

AERODROMI CG I NTO

Zajedno će promovisati turističku ponudu CG

Aerodromi Crne Gore i Nacionalna organizacija Crne Gore (NTO) nastupaće zajedno na međunarodnim sajmovima, ciljem podrške promocije naše zemlje kao turističke organizacije.

 

To proizilazi iz ugovora o strateškom partnerstvu, koji su potpisali izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, i direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić.

Orlandić je nakon potpisivanja ugovora saopštio da će prošlogodišnji rekordni rezultati ove godine prema svim najavama biti nadmašeni.

"Samo u januaru imali smo 15 hiljada putnika više, nego u istom mjesecu 2017. godine. Ovo će biti godina investicija za Aerodrome Crne Gore i saradnja sa Nacionalnom turističkom organizacijom doprinjeće boljoj promociji Crne Gore na tržištima koja su od ključnog značaja za rast naše zemlje kao turističke destinacije. Imamo sada dosta dobru avio dostupnost, ali konstantno radimo na otvaranju novih ruta ne samo u Evropi", saopštio je Orlandić.

Sa druge strane, Radak Kukavičić je istakla da turizam učestvuje sa 22 odsto u državnom bruto društvenom proizvodu, što je, smatra ona, dodatni impuls da se radi na vidljivosti Crne Gore na međunarodnim tržištima.

"Znamo da promocija umnogome zavisi od raspoloživog budžeta i u tom smislu jačanje saradnje sa institucijom, koja je jedna od najvažnijih karika naše turističke ponude, Aerodromi Crne Gore, putem potpisivanja ovog ugovora o starteškom partnerstvu predstavlja značajan podstrek marketingu destinacije. Vjerujem da ćemo zajednički, na obostrano zadovoljstvo, nastaviti u tom pravcu i da će Aerodromi Crne Gore kao naš strateški partner, aktivno učestvovati u kreiranju ambijenta, ali i rezultata u turizmu Crne Gore", rekla je Radak Kukavičić.

Orlandić i Radak Kukavičić su posebno naglasili da je promocija Crne Gore na tržištima Zapadne Evrope od ključnog značaja posebno imajući u vidu koliko konkurentna tržišta ulažu u marketing kampanje u tim zemljama. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније