Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

28. 02. 2018. 20:04 >> 20:02

ČEKAJU DOZVOLE

Kasni otvaranje Novog duvanskog

Otvaranje Novog duvanskog kombinata u Podgorici, koje je bilo najavljeno za ovaj mjesec, ponovo je odgođeno. Kako saznaje TVCG, upotrebne dozvole još nijesu spremne, jer građevinski radovi nijesu završeni. Iz Novog duvankog nijesu htjeli da komentarišu još jedan probijeni rok.

“Fabrika će početi sa radom u februaru 2018. Mi smo spremni i sjutra da je otvorimo, jer imamo sve i prostor i mašine i materijal. Čekamo upotrebne dozvole”, kazao je krajem decembra prošle godine Ahmad Bkairat, vlasnik BMJ Industries.

To je sredinom decembra prošle godine saopštio investitor, a potvrdio i predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju, Branko Vujović.

“Stvorene su pretpostavke za početak rada. Mislim da će danas ili eventualno sjutra se dobiti upotrebne dozvole za korišćenje objekta za trafostanicu i priključak struje i to onda daje šansu da se može početi sa pripremnim radovima za proizvodnju”, kazao je i Vujović krajem decembra.

Zašto kasni otvaranje Novog duvanskog kombinata, iz uprave fabrike nijesu htjeli da kažu, iako je kamen temeljac postavljen još u maju 2016. a završetak radova planiran za jun 2017.

Da bi Duvanski dobio upotrebnu dozvolu za struju zadužen je bio Ramel iz Nikšića, ali u toj firmi nijesu odgovarali na telefonske pozive TVCG.

Nusret Mekić, direktor “Ark end Soul” iz Bijelog Polja, kojem je povjeren tehnički pregled objekta, kazao je da ni upotrebna dozvola za objekat neće biti brzo gotova. Kazao je, da i građevinski radovi nijesu još završeni.

Iz Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Glavnog grada, saopštili su da se čeka izvještaj firmi koje rade tehnički pregled.

“Upotrebna dozvola izdaje se u zakonskom roku od sedam dana od dana prijema pozitivnog izvještaja da je objekat podoban za upotrebu, koji sačinjava vršilac tehničkog pregleda”, saopšteno je iz Sekretarijata za planiranje.

Novi duvanski će, kako je u decembru najavljeno, godišnje proizvediti tri milijarde cigareta, a za ovu godinu dogovoren je bio otkup 100 tona duvana od lokalnih proizvođača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније