Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 02. 2018. 18:18 >> 18:25

INVESTICIONI SAMIT

Marković sjutra u Londonu

Delegacija Crne Gore, na čelu sa premijerom Duškom Markovićem, boraviće u ponedjeljak u Londonu na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj.

Cilj samita je da okupi premijere Crne Gore, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Makedonije kako bi se sa najvišeg nivoa predstavile investicione i poslovne mogućnosti Regiona Zapadnog Balkana u kontekstu privlačenja direktnih stranih investicija i saradnje na prekograničnim projektima.

Samit će otvoriti predsjednik EBRD Suma Čakrabarti i bugarski premijer Bojko Borisov, države koja predsjedava Evropskom unijom. Učesnicima Samita obratiće se i predstavnik Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

"Pored Markovića na Samitu učestvuju predsjednici vlada država Balkanske šestorke - Ana Brnabić, Ramuš Haradinaj, Edi Rama, Zoran Zaev i Denis Zvizdić", saopšteno je iz Vlade.

U sklopu Samita, Marković će potpisati Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i EBRD. U delegaciji Crne Gore su ministri finansija i ekonomije Darko Radunović i Dragica Sekulić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније