Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina; B.V.

25. 02. 2018. 19:22 >> 19:24

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Za energetsku adaptaciju šest miliona eura

Ministarstvo ekonomije će ove godine finansirati radove na primjeni mjera energetske efikasnosti na šest obrazovanih ustanova u Crnoj Gori, ukupne vrijednosti šest miliona eura.

 

Ministarstvo će, kako je najavljeno iz tog resora potpisati ugovor o rekonstrukciji gimnazije „Slobodan Škerović“, Resursnog centra za djecu i mlade i Resursnom centru za obrazovanje i osposobljavanje „1.jun“ u Podgorici.

Navodi se da je planirano da radovi na dva resursna centra počnu na proljeće, a Gimnaziji nakon završetka školske godine.

Iz Ministarstva su kazali da je osim te tri ustanove ove godine planirana rekonstrukcija još tri objekta za koje je tenderska procedura u toku.

Kako su objasnili to su Zavod „Komanski most“ u Podgorici i OPsnovna škola „Aleksa Bećo Đilas“ i Srednja škola „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu.

Energetska rekonstrukcija sprovodi se u okviru „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama - faze I i II“, koji Ministarstvo ekonomije od 2012. godine realizuje u saradnji sa ministarstvima prosvjete, rada i socijalnog staranja i Upravom za imovinu.

"Za implementaciju programa obezbijeđena su sredstva iz kredita KfW banke u vrijednosti od 31,5 miliona eura, i donacija u vrijednosti od 4,68 miliona eura", kazali su iz Ministarstva.

Kako su podsjetili do sada su u okviru Programa primijenjene mjere energetske efikasnosti u 28 obrazovnih ustanova, pri čemu je ukupna vrijednost uloženih sredstava iznosila 20,9 miliona eura.

"Cilj programa je optimizacija potrošnje energije uz ostvarene uslove komfora, poboljšanje uslova za boravak i rad korisnika, kao i doprinos održivom razvoju Crne Gore", kazali su iz Ministarstva ekonomije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније