Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

23. 02. 2018. 13:19   >>  13:17

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Prijave za nabavku mehanizacije do 23. maja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pozvalo je sve proizvođače da se do 23. maja prijave na javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje.


Iz Ministarstva su kazali da ove godine nastavljaju sa dodjelom podrške za nabavku mehanizacije, za koju su crnogorski poljoprivrednici prošle godine pokazali veliko interesovanje.

“Javni poziv za prošlu godinu je, zbog utroška predviđenih sredstava, zatvoren nakon 21 dan, iako je bilo predviđeno da bude otvoren 90 dana”, rekli su iz Ministarstva.

Proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do 23. maja, a javni poziv će se završiti i prije tog datuma ukoliko ukupna visina podrške, na osnovu zahtjeva za dodjelu podrške, prevazilazi budžetom planirani godišnji iznos.

“Ministarstvo će u tom slučaju prekinuti dalju realizaciju mjere, obavijestiti poljoprivredne proizvođače i/ili proporcionalno smanjiti iznos sredstava podrške u odnosu na svaki pojedinačni zahtjev za dodjelu podrške”, objasnili su iz Ministarstva.

Korisnici podrške javnog poziva za nabavku mehanizacije su, kao i prošle godine, pojedinci i preduzeća upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava.

Oni mogu kupiti jednoosovinske pogonske mašine, kao što su motokultivatori i motokosačice, kao i priključke za te mašine.

“Predmet podrške su i priključci za dvoosovinske mašine, kao što su traktorske kosačice, plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice i prikolice”, rekli su iz Ministarstva.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50 odsto od vrijednosti investicije, a ne više od 2,5 hiljada eura po podnesenom zahtjevu.

“Nakon realizovane investicije, odnosno kupljene mehanizacije, poljoprivredni proizvođači dostavljaju zahtjev za odobravanje podrške sa propratnom dokumentacijom koja je definisana javnim pozivom”, dodali su iz Ministarstva.

Podrška se isplaćuje korisnicima, nakon što Ministarstvo obavi administrativnu i terensku kontrolu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније