Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

20. 02. 2018. 15:05   >>  15:05

NIKŠIĆ

Proglašena Biznis zona kod Željezare

Formiranje biznis zone Istok, koja će obuhvatati prostor od 72,4 hektara kod nikšićke Željezare i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i veći dolazak investitora, dogovoreno je danas na sjednici Skupštine Opštine Nikšić.

Odbornici su na sjednici jednoglasno usvojili odluku o proglašenju biznis zone Istok, u okviru koje se mogu obavljati djelatnosti iz oblasti industrije i proizvodnje.

Menadžer Opštine Živko Kecojević, rekao je da se donošenjem odluke o proglašenju biznis zone Istok stvoreni bitni preduslovi za ulaganja i podsjetio da je Skupština Opštine 15. decembra donijela odluku o njenom osnivanju.

”Preostala su još dva akta da bismo mogli raspisivati javne pozive za potencijalne korisnike biznis zone. Donošenjem razvojnog plana i odluke o proglašenju bizns zone stvaraju se preduslovi da možemo raspisati javni konkurs i ponuditi zemljište za ulaganja”, objasnio je Kecojević na sjednici Skupštine Opštine.

Prema njegovim riječima, to je bio preduslov da se omogući poboljšanje zapošljavanja i razvoj ekonomije Nikšića i Crne Gore.

Kecojević je, govoreći o biznis zoni Istok, rekao da je od 72,4 hektara infrastrukturno uređeno oko 64 hektara, a da je, kada je riječ o slobodnim površinama, jedino zauzet prostor Kovačnice koji iznosi oko jedan hektar.

”Sva ostala površina, što znači prostor oko Željezare koji čine sastavni dio biznis zone, slobodan je i spreman za ulaganje", kazao je Kecojević.

On je naveo da je prostorno urbanističkim planom Opštine i generalnim urbanističkim rješenjem za tu zonu predviđena industrija i proizvodnja, tako da potencijalni korisnici mogu obavljati širok spektar djelatnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније